İspanya'da ilk olarak 15 Mayıs 2011'de ortaya çıkan '15 M' hareketi, kendilerine verdikleri 'öfkeliler' ismiyle iki yıl sonra yine meydanlarda. Sosyal medyadan örgütlenen binlerce kişi ekonomik politikaları protesto etti.

İspanya’da ortaya çıktığı 2011’in 15 Mayıs günüyle anılan '15 M' hareketi, bir diğer ifadeyle ‘öfkeliler’ yeniden meydanlara döndü. Sosyal medya üzerinden organize olan binlerce kişi, başkent Madrid’in ünlü Puerto del Sol Meydanı’nda toplanarak hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti.

'2 YILDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ'

‘Öfkeliler’ birçok ülkede geniş kitleleri etkileyen ilk eylemlerinin üzerinden geçen iki yıla rağmen değişen bir şey olmadığını savunuyor: “Geride kalan iki yıllık sürede yerimizde saydık; hiçbir şey değişmedi. Hak arıyoruz, fakat hiçbir şey kazanmadığımız gibi aslında kaybediyoruz.”

20 KENTTE EYLEM

‘Öfkeliler hareketi’ne destek veren binlerce kişi dün Madrid’in yanı sıra İspanya’nın 20’den fazla kentinde eylem yaptı. Göstericiler, hükümeti istifaya çağırıp kesintileri ve işsizliği protesto etti. İspanya, ekonomik krizdeki Euro Bölgesi üyeleri içinde Yunanistan’dan sonra en yüksek ikinci işsizlik oranına sahip ülke. Son verilere göre bu oran yüzde 25’i aşmış durumda. (Akşam)