Suriye'nin Halep kentinde YPG'nin kontrolündeki Kürt mahallesi Şeyh Maksud'a yönelik cihatçı grupların saldırılarında kimyasal gaz kullanıldığı iddia edilmişti. 

Kızıl Haç'ın kimyasal gaz iddiasını doğruladığı belirtilirken, İslam Ordusu (Ceyşül İslam), Şeyh Maksud'daki bir komutanını "yasak silah" kullandığı gerekçesiyle cezalandıracağını duyurdu.

Türkiye ve Suudi Arabistan destekli olduğu öne sürülen İslam Ordusu'nun basın açıklamasında "yasak silah"ın ne olduğu tam olarak belirtilmedi.

Son dönemde şiddetlenen Şeyh Maksud'a yönelik saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.

KIZIL HAÇ DOĞRULADI

Sputnik'in haberine göre, Halep’teki Kızıl Haç hastanesi doktorlarından birinin, en az 4 hastanın, spazm ve bulantı gibi gaz zehirlenmesi belirtileri gösterdiğini söylediği bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri yetkililerinden Rezan Hiddo, Halep’teki saldırılarda zehirli gaz kullanıldığını belirterek, “Birçok kişi, Suriye Kızıl Haçı’nın Halep’teki hastanesine götürüldü, durumları kritikti” dedi.

Sputnik’e konuşan YPG’nin Halep sözcülerinden Berfin Hezil de dün içinde yaptığı açıklamada, “El Nusra ve ÖSO, Şeyh Maksud mahallesine kimyasal silahla saldırdı. 4 sivil ile 2 YPG üyesi yaralandı. Nefes almakta zorluk çekiyorlar. Klor gazı kullandıklarından şüphe ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

(Kaynak: Evrensel)