Irak Şam İslam Devleti Örgütü’nün (IŞİD) ülkenin kuzeyinde başlattığı saldırı sonrası yaşanan insani dram artarak devam ediyor.

Musul kentini ele geçiren IŞİD, Hristiyanların yaşadığı bölge köylerini top atışına tuttu. Saldırıların artması üzerine Hristiyanlar, Kürdistan Yönetimi’nin kontrolündeki Erbil’e göç etti.

Evini terk eden İbrahim Marzina, “Birçok insan yaşanan durum nedeniyle göç etmek istiyor. Çünkü özellikle Hristiyan azınlık olarak bizim bilinmez bir geleceğimiz var. Geleceğimizi tahmin etmek gerçekten zor” dedi.

Çok kısa süre içerisinde Erbil’e göç eden yaklaşık 2 bin Hristiyan spor merkezine yerleştirildi. Çatışmalardan kaçanların bir kısmı ise okullara sığındı.

Kürdistan Demokratik Parti Bölge temsilcisi Ano Cevher Abduka, “Irak’ta, Hristiyan azınlık için tek güvenli yer Kürdistan yönetiminin kontrol ettiği alanlar. Diğer bölgeler çok tehlikeli ve tansiyon yüksek. Hristiyanlar yönelik şiddet başta orta ve güney olmak üzere ülkenin her yerinde” diye konuştu.

Musul ve çevresinde yaşayan Şiiler de IŞİD saldırıları nedeniyle yaşadıkları alanları terk etti. Federal Kürdistan Yönetimi kontrolü altındaki kentlerde kamplar kurulurken, göç eden Iraklılar’a gıda ve giyecek malzemeleri dağıtıldı. (euronews)