İran'da bugün iki noktada silahlı saldırı düzenlendi. İlk saldırı İran Meclisi'nde gerçekleşirken ikinci saldırı Ayetullah HumeyniTürbesi önünde gerçekleşti.

Meclis'te yaşanan çatışmada bir koruma görevlisi hayatını kaybetti. İkinci saldırının canlı bomba eylemi olduğu bildirildi. Meclis'teki saldırıda kalaşnikof kullanılırken toplam 13 kişi yaralandı. İran basını tarafından son dakika olarak geçen haberde "Meclis'te 7 kişinin öldüğü, 4 kişinin de rehine alındığı" iddia edildi"

Sputnik Haber Ajansı'nın abonelerine servis ettiği haberde ise söz konusu saldırıda yaralanan iki kişinin de milletvekili olduğu ileri sürüldü. Tahran Milletvekili İlyas Hezreti saldırganlardan ikisinin kalaşnikof, birinin ise tabanca taşıdığını açıkladı.

Saldırının neden gerçekleştiğine dair henüz net bir bilgi yok. 

BİR SALDIRI DA HUMEYNİ'NİN ANIT MEZARINDA 

Tahran'ın güneyinde bulunan Humeyni'nin türbesinde canlı bomba saldırısı düzenlendi. Üç saldırgandan ikisi gözaltına alındı.

"SALDIRGANLARDAN BİRİ SİYANÜR İLE İNTİHAR ETTİ"

Press TV, Humeyni'nin türbesine saldıranlardan birinin siyanür içerek intihar ettiğini aktardı.

CANLI BOMBA İDDİASI 

CNN Türk'te canlı yayına katılan Reuters muhabiri Perisa Hafizişunları söyledi:

"Bu konu İran'da olayları karıştıracak. Devrim muhafızları güçlenecek ve baskı artacak."

UZMAN GÖRÜŞÜ: SUUDİ ARABİSTAN BUNU YAPIYOR

Yaşanan saldırıları Habertürk TV'ye değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Uysal, "Suudi Arabistan açık açık söylüyor. Çok üst düzey bir yetkili, savaşı İran'ı taşıyacağız demişti. Suudi Arabistan bu konuda tecrübelidir. Suudi Arabistan bunu yapıyor. Her ne kadar İran yönetimi kapalı bir rejim de olsa, internet çağında haber alınabiliyor ama biraz daha sağlıklı bilgiler almamız lazım. İran'ın şahin bir yönetim anlayışı var. Bu hem mezhep hem de milliyetçilikle beslenen bir anlayış. Bu terör saldırısından sonra nasıl bir tavır sergileyecekleri önemli. Ben çatışmanın devam edeceğini düşünüyorum. İki seçenek var. Biri Suudi Arabistan'a mesaj vermek diğeri Amerika'ya mesaj vermek" ifadelerini kullandı.