Irak'ta protestolar dördüncü gününe girerken ölü sayısı 34'e yükseldi. Güvenlik güçlerinin sert müdahalelerine rağmen Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, protestoculara hak vererek hükümetin yozlaşma ile mücadele etmek için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Bugün erken saatlerde devlet televizyonundan açıklamalarda bulunan Abdülmehdi, protestocuların iş imkanları ve kapsamlı reformlar istemekte haklı olduğunu ifade etti. Irak Başbakanı, yakında "tüm Iraklı ailelerin onurlu bir biçimde yaşayabilmeleri için" yoksulluk maaşı sağlayacak bir proje sunacaklarını bildirdi.

Abdülmehdi konuşmasının devamında, "Herkes hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli ki güvenli ve istikrarlı bir biçimde yaşayabilelim" dedi.

Irak'ta başta başkent Bağdat olmak üzere birçok vilayette büyük kalabalıklar hükümetteki yozlaşmayı, kötü kamu hizmetlerini ve işsizliği protesto etmek için dört gündür sokağa çıkıyor.

CNN International'a konuşan Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu üyesi Ali Ekrem protestolarda şu ana kadar 34 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 518 kişinin yaralandığını belirtti. Ölenlerden 31 kişinin protestocu, 3 kişinin de polis olduğu belirlendi.

Irak'ta bazı vilayetlerde sokağa çıkma yasağı sürüyor ve hâlâ sosyal medyaya erişilemiyor.