İngiltere’nin Essex kentinde bir kamyonda bulunan 39 cesede ilişkin ayrıntılar netleşiyor. ITV News, cesedi bulunan 39 kişinin Çin vatandaşı olduğunu ve donarak öldüklerini duyurdu. İngiliz polisi ise bunu doğrularken, 39 kişinin sekizinin kadın, 31’inin erkek olduğunu açıkladı.

Cesedi bulunan 39 kişinin, Belçika’dan İngiltere’ye bir kargo feribotuyla ulaşmaya çalıştıktan sonra, dondurucu olarak da kullanılan kamyon konteynerinde donarak öldüğü ifade ediliyor. CCTV, kaçak göçmenlerin 15 saatlik yolculuğun ardından saat gece 1 civarında Essex’e ulaştığını, yolculuk esnasında ise sıcaklığı -25 dereceye kadar ayarlanabilen konteyner içinde donarak ölmüş olabileceklerini ifade ediyor.

Kamyon sürücüsünün ise Kuzey İrlandalı kaçakçılık ağıyla ilişkisi olabileceği göz önünde bulunduruluyor. Organize suç çeteleriyle mücadele için kurulmuş olan Ulusal Suç Ajansı da olayda rol oynamış olabilecek suç örgütlerine yönelik soruşturma başlattı. Son olarak, soruşturma kapsamında Kuzey İrlanda’da iki adrese basın düzenlendi.