ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan ülkesini çekmesine İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ilk tepki geldi. Trump'ın konuşmasını 'aptalca ve yüzeysel' diye niteleyen Hamaney, "Trump, sen hata yaptın" dedi.

Hamaney'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada İran'ın dini lideri Trump'ın dün nükleer anlaşmadan çekildiklerini ilan ettiği konuşmasını 'yüzeysel ve aptalca' olarak niteledi.

SÖZLERİNDE 10'DAN FAZLA YALAN VARDI'

Tahran'da bir grup öğretmene seslenen Hamaney açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " Dün akşam ABD Başkanı'nın bazı aptalca ve yüzeysel açıklamalrını duydunuz. Sözlerinde belki 10'dan fazla yalan vardı. 'Şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz' diyerek rejimi ve halkı tehdit etti. Trump sana İran halkı adına şunu söylüyorum: Sen bir hata yaptın."

Associated Press'in (AP) belirttiğine göre Hamaney Trump'a ayrıca "Hiçbir haltı beceremiyorsunuz" ifadelerini kullanarak seslendi.

'İRAN'A YÖNELİK DÜŞMANLIK BİTMEDİ'

Hamaney ayrıca "Nükleer anlaşmayı kabul ettik ama İran'a yönelik düşmanlık bitmedi" diye konuştu.

Trump, 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın İran tarafından kendi amaçları için kullanıldığını savunarak, "Öyleyse bugün ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran'a en üst düzey ekonomik yaptırımları yeniden getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.