Ünlü Alman felsefeci ve toplum bilimci Prof. Dr. Jürgen Habermas, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) verdiği Şeyh Zaid Kitap Ödülü'nü kabul etmeyeceğini duyurdu.

Abcnews’ün haberine göre, Almanya’nın en önemli çağdaş filozofu olarak kabul edilen 91 yaşındaki Habermas, Alman haber sitesi Spiegel Online’a bugün yaptığı açıklamada “Bu yılki Şeyh Zaid Kitap Ödülü’nü kabul edeceğimi açıklamıştım. Bu yanlış bir karardı, burada kararımı düzeltiyorum” dedi.

Habermas’ın, yayıncısı Suhrkamp Verlag’ın Spiegel Online gönderdiği açıklamada, “Bu ödülü Abu Dabi’de veren kuruluşla oradaki mevcut siyasi sistemin çok yakın ilişkileri konusunda çok açık bir fikre sahip olmamıştım” dedi.

Zayed Kitap Ödülü’nün internet sitesinde 29 Nisan’da yayınlanan açıklamada, “yarım yüzyıldan fazla süren bir uzun kariyeri” nedeniyle Habermas’ın “2021 yılının kültür kişisi seçildiği” belirtiliyor.

Sitede dokuz kategoride ödül sahiplerine 750 bin BAE dirhemi (204,200 dolar) verildiği belirtiliyor.

Diğer ödüller ise 'edebiyat, edebiyat ve eleştiri, yayın ve teknoloji, çeviri, genç yazar, diğer dillerde Arap kültürü, çocuk edebiyatı ve ulusların kalkınmasına katkı' alanlarında veriliyor.