Amerikalı aktör George Clooney, Güney Kaliforniya devlet radyosuna konuştu. Ermeni soykırımıyla ilgili konumşan Clooney “1915 yılında Ermenilere soykırım yapıldı, bu tartışma götürmez bir gerçektir” dedi.
Türkiye'nin bu konu hakkında konuşulmasını istemediğini de söyleyen Clooney "ABD'nin Türkiye'de üsleri olduğu için önceden bunu kabul eden politikacıların şimdi konu hakkında konuşmaktan kaçındığını" ifade etti.
Clooney, çeşitli vesileler ile bir araya geldiği bazı ABD'li senatörlere “Ermeni Soykırımı hakkında konuşabilir miyiz?” diye sorusunu yönelttiğini ve her zaman “Tabi ki hayır, Türkiye bizim terörizme karşı savaşta müttefikimiz” yanıtı aldığını sözlerine ekledi.
George Clooney'nin eşi Amal Amuliddin Clooney, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e karşı açılan davada Ermenistan tarafını temsil etmişti.
Buenos Aires'de yayın yapan internet sitesi Ermeni Basın Merkezi, Amal Clooney'nin 24 Nisan 2016'da Erivan'da “101” yıl anmalarına katılacağını da duyurdu.
George Clooney'den Ermeni Soykırımı açıklaması
Clooney: 1915 yılında Ermenilere soykırım yapıldı, bu tartışma götürmez bir gerçektir
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
HDP'den Hakkari uyarısı: İnternet günlerdir...
2
Savcılıktan Ankara saldırısıyla ilgili açıklama:...
3
Selvi, Yeni Şafak’ı bırakıyor
4
CF Challenge Girls öncesi İpek Yaşar ile konuştuk:...
5
Küresel çiftçi hareketi Sığacık'ta buluşuyor
6
Diyarbakır'da yakalanan IŞİD'liler basın...
7
Nazlı Ilıcak: Biz de solcu arkadaşlarımız gibi...
8
Nijerya ordusu, 338 rehineyi Boko Haram’dan kurtardı
9
İHD: Seçim ve sandık güvenliği sağlanmalı
10
Medeni Yıldırım Davası: Olay bir askere yıkılarak...
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER
soykirim olmadi inkarciligina karsi kanunlar cikarilmali.