ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında, 18 yaşında silahsız siyah Michael Brown'u vurarak öldüren polis memuru "yargılanmasına gerek olmadığı" kararının ardından ilk kez konuşarak, "vicdanının rahat olduğunu" söyledi.

ABC televizyonuna röportaj veren Darren Wilson isimli polis, "Kalbinize ve aklınıza dönüp baktığınızda, Michael Brown beyaz olsaydı, tüm olay yine aynı şekilde gelişirdi diyebiliyor musunuz?" sorusuna "Evet" diye cevap verdi. Polis memuru, "Hiç bir şüphe yok mu?" diye soran muhabire, "Yok" dedi.

Wilson, Brown'la yaşanan olayda kendisini "güreşçi Hulk Hogan'ı durdurmaya çalışan beş yaşında bir çocuk gibi" hissettiğini söyleyerek "Çok büyük, çok güçlü bir adamdı" iddiasında bulundu. Muhabir Wilson'a "Siz de iri yarısınız" derken, polis "Evet ortalamanın üstündeyim" diye yanıtladı.

Wilson, ilk yumruğu Brown'un attığını, 10 saniye kadar süren bir itiş kakış yaşandığını, kendisinin ise polis aracının içinde sıkışmış vaziyette olduğunu ve dışarı çıkmaya çalıştığını öne sürdü.

Polis memuru, Brown'un silahını elinden almaya çalıştığını, tetiği ilk kez o zaman çektiğini savundu. Wilson, neden kaçmaya başlayan Brown'u takip ettiği sorusuna ise "Benim işim oturup beklemek değil, bu adamın nereye gittiğini öğrenmeliydim, bunun için eğitildim" diye yanıt verdi. Brown'u öldürmese kendisinin öldürüleceğinden korktuğunu iddia eden Wilson, meslek hayatında ilk kez bu olayda silah kullanmış.

BBC Türkçe'de yer alan haberin devamı için tıklayınız