BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye konulu 4. tur görüşmelerin sona erdiğini ve tarafları 5. tur için mart ayı içinde tekrar Cenevre'ye davet edeceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, 23 Şubat’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayan Suriye görüşmelerinin dördüncü turunun sona erdiğini söyledi. Görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Mistura, "Görüşmelerin dördüncü ayağı az önce tamamlandı" dedi.

Suriye hükümeti ve muhalefet heyetleri arasında doğrudan görüşmenin gerçekleşmesi için çalıştıklarını ama mevcut durumda görüşmelerin arabulucular üzerinden yapılmasının daha etkili olduğunu dile getiren Mistura, "Buna burada ve Astana’da da şahit olduk" diye konuştu.

Görüşmelerin dördüncü ayağının sonuçları hakkında en kısa sürede BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi’ne bilgi vereceğini söyleyen Mistura, Onlardan alacağım görüşlerden sonra tarafları Mart ayı içinde 5. tur için davet edeceğim" dedi.

Esir ve kaçırılan insanların değişimi konusunda Suriye hükümetinden ilginç bir teklif aldıklarını ifade eden Mistura, "Bu konuyu görüşmek için en uygun yerin Astana olduğu açık" dedi. 

Daha önce görüşmenin beşinci turunun 20 Mart’ta başlayabileceği bildirilmişti.