Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseryası (UNHCR) ilk kez Suriye Kürdistanı'ndaki mültecilere yardım  göndereceğini açıkladı.

Cenevre'de basına açıklamada bulunan UNHCR Ortadoğu Masası Müdürü Amin Awad, Irak ve Suriye hükümetlerinden Batı Kürdistan'a yardım gönderilmesi için onay aldıklarını söyledi.

Awad, önümüzdeki günler için yedi uçak dolusu yardımın programlandığını belirterek, bunların Erbil üzerinden Kamışlı Qamişlo ve Haseke'ye götürüleceğini belirtti.

"Daha sonra başka uçuşlarımız da olacak" diyen Awad, normalde kara yolu ile yapılması öngörülen yardımın, yol kontrolündeki bir değişimden dolayı imkansız hale geldiğini söyledi.

UNHCR sorumlusu havayolu ile yardımın benimsendiğini ancak maliyetinden dolayı bunun uzun süre bu şekilde sürdürülemeyeceğini sözlerine ekledi.

UNHCR, UNİCEF ve Dünya Gıda Programı (PAM) ortaklığındaki bu yardımın kış koşullarına karşı yardım etmeyi amaçladığı belirtildi. Yardım kapsamında çadırlar, sıcak elbiseler ve yakıt satın alabilmek için para verilecek.