Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD heyetinin daha önce planlandığı gibi ABD ve Kuzey Kore liderleri arasında gerçekleşebilecek zirvenin hazırlıkları için Singapur’a hareket edeceğini açıkladı.

Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Beyaz Saray'ın öncü grubu, daha önce planlandığı gibi zirvenin gerçekleşme olasılığına karşı hazırlık yapmak üzere Singapur'a hareket edecek" diye konuştu. Ancak Sanders, zirvenin tarihi konusunda net bilgi vermedi.

ABD'de yayınlanan Politico dergisi daha önce Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan planlanan zirvenin lojistik çalışmaları için yaklaşık 30 kişinin Singapur'a gidebileceklerini bildirmişti.

Haberde, pazar günü Singapur'a doğru yola çıkmayı programlayan ABD heyetinin planlarının hala yürürlükte olduğu ifade edilmişti.

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a mektup yazarak kendisiyle planladığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da görüşemeyeceğini iletmiş, erteleme kararını 'Kuzey Kore liderinin son açıklamalarında ABD'ye yönelik çok şiddetli öfke ve açık düşmanlık göstermesiyle' gerekçelendirmişti.

Kaynak: Sputnik