Almanya’nın başkenti Berlin’deki bir Noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne neden olan TIR’ı kullananın 23 yaşında Pakistan kökenli bir mülteci olduğu belirtiliyor.

Reuters’ın haberine göre, Şüpheli Almanya’ya geçen Şubat’ta mülteci olarak giriş yaptı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise zanlının Pakistan'dan geldiğini ve sığınma başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Thomas de Maiziere gazetecilere yaptığı açıklamada zanlının 31 Aralık 2015 tarihinde Almanya'ya girdiğini ve Şubat ayında da Berlin'e geçtiğini kaydetti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Tagesspiegel gazetesi şüphelinin küçük suçlar nedeniyle poliste kaydı olduğu ancak bilinen bir ‘terör örgütü bağlantısı’ olmadığını bildirdi.
 
Alman siyasetçiler bu aşamada bazıları ağır, 48 kişinin de yaralandığı olayı bir “terör saldırısı” olarak tanımlamaktan kaçınırken, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere “Terör saldırısına işaret eden birçok şey var” dedi.
 
Berlin Polisi de, TIR’ın bilerek pazara sürüldüğü yönünde araştırma yaptıklarını açıkladı.
 
Breitscheidplatz’daki Noel pazarı, Batı Berlin’deki başlıca alışveriş caddesi Kurfuerstendamm yakınlarında. Çelik direk yüklü TIR, pazarın en yoğun olduğu saatlerde kalabalığın içine doğru girdi. TIR’ı kalabalığın üzerine doğru süren şüphelinin, olayın ardından yaya olarak kaçmaya çalıştığı bildirildi.
 
Berlin Polisi Sözcüsü Winfried Wenzel Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, şüphelinin yakındaki bir parka doğru koştuğunu belirtti.