Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple'ın CEO'su Tim Cook 'eşcinsel olduğum için gurur duyuyorum' dedi.

Bloomberg haber sitesi için bir makale kaleme alan Cook, cinsel eğilimlerini açıklayarak toplumdan dışlanmaktan korkan eşcinsellere destek vermek istediğini söyledi.

Bugüne kadar cinsel eğilimleri konusunda 'olabildğince açık' bir hayat tarzı sürdürdüğünü ifade eden Cook, "Bugüne kadar sadece temel düzeyde bir gizliliği sürdürüyordum" diye devam etti.

Cook yazısında "Eğer Apple CEO'sunun eşcinsel olduğunu öğrenmek bazı kişilerin kendi kimlikleri ile yüzleşmesini sağlayacaksa ya da bir nebze rahatlama hissi yaratacaksa o zaman bu açıklamayı yapmaya değer diye düşündüm" dedi.

"Kendimi bir eşcinsel hakları savunucusu olarak görmüyorum" diyen Cook, bu hafta yaptığı bir diğer açıklamada ise doğduğu eyalet olan Alabama'nın, eşcinsel ve transların haklarını güvence altına alması gerektiğini belirtmişti. Cook, Alabama'da yaşayanların cinsel eğilimleri gözetilmeden eşit haklara sahip olması gerektiğini ifade etmişti.

Cook Apple içerisinde birçok kişinin cinsel eğilimlerini bildiğini ifade etti ve "Yine de bu konuyu kamuoyuna açıklamak kolay bir tercih olmadı" dedi.

Cook yazısını ABD'li siyahların haklarını savunan Martin Luther King'den bir alıntıyla sonlandırdı: Hayattaki en önemli soru 'Başkaları için ne yapıyorsun?' sorusudur. (BBC Türkçe)