Almanya'nın Düsseldorf kentindeki ana tren garında, bir kişinin balta ile rastgele yolculara saldırması sonucu 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Düsseldorf kent polisinden yapılan açıklamada, bir kişinin tren garında rastgele balta ile insanlara saldırdığı belirtildi. ​Olayda 3'ü ağır 7 kişinin yaralandığı bilgisi verilen açıklamada, saldırganın kaçmaya çalışırken gar yakınında bulunan üst geçitten atladığı aktarıldı.

Açıklamada, saldırganın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı, olayda kullandığı baltanın da ele geçirildiği kaydedildi.

​Gözaltına alınan yaralı saldırganın Wuppertal kentinde ikamet eden 36 yaşındaki eski Yugoslavya kökenli bir kişi olduğu duyurulan açıklamada, "Zanlının psikolojik sorunları var" ifadesi kullanıldı.

​Alman Haber Ajansının (DPA) eyalet polis sözcüsüne dayandırdığı haberde ise polisin geniş güvenlik önlemi aldığı tren garındaki yolcuların tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

​Federal Polis'in resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada da garın geçici olarak kapatıldığı ve tren seferlerinin durdurulduğu ifade edildi. ​Düsseldorf polisi, soruşturmanın sürdüğünü, ana tren garının ise yeniden trafiğe açıldığını aktardı.