Kıbrıs'ın muhalif gazetesi Afrika'yı kurşunlayanlar ortaya çıktı. Şener Levent, saldırıdan hemen sonra ETHA'ya yaptığı açıklamada, "AKP'yi suçluyoruz" demişti. Saldırının arkasından AKP'li Bülent Arınç'ın kardeşi Ümit Doğay Arınç'ın yakın ilişkide olduğu Felek'ler çıktı.

Kıbrıs'ın muhalif gazetelerinden Afrika Gazetesi'ni 25 Şubat'ta kurşunlayan Oğuz Felek, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent'i arayarak "Ben yaptım" dedi.

Saldırıyı üstlenen kişi, sıradan bir mafya üyesi de değil. Siyasetle hep ilişkisi olan bu çetenin üyelerinden birisi, "Yavru Susurluk" olarak adlandırılan, 142 kiloluk eroin kaçakçılığından Türkiye'de yargılanıyor.

Bu şahıs İsmet Felek.

Gazeteyi arayarak saldırıyı üstlenen Oğuz Felek'in kardeşi olan İsmet Felek, Mayıs ayından bu yana Türkiye'de tutuklu bulunuyor. Ancak öncesinde uzun süre Türkiye polisi tarafından aranır durumdaydı.

Felek'in polis tarafından aranırken görüştüğü isimler ise dikkat çekici. 2010 yılının ilk aylarında KKTC'ye giden, üst düzey görüşmeler yapan, üniversiteleri ziyaret eden Ümit Doğay Arınç'a refakat eden İsmet Felek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bile girebiliyor. Arınç'ın da katıldığı bu görüşmede, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte fotoğraflar da çektiriyorlar.



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kardeşi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma (UGETAM) A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı.

KURŞUN VE TEHDİT MEKTUBU

Başbakan Erdoğan'ın Kıbrıs'taki gösteriler için "gereğini yapın" açıklamasından sonra, "icazetsiz" sloganıyla yayın yapan Afrika Gazetesi'nin Lefkoşa'daki merkezine kurşunlu saldırı düzenlenmişti.

25 Şubat akşamı gazetenin kapısını kurşunlayan şahıslar, bir de tehdit notu bırakmıştı. Notta, "Şener Levent yalan yanlış şeyler yazma. Bu seferlik böyle oldu diğer sefer bu şekil olmaz haberin olsun şimdi sen dersin ki ben ne yazdım da böyle oldu bi düşün bakalım bizim okulda bir yanlış bir doğruyu götürür bir yanlış yaptın mekanın elemanların zarar gördü bir yanlış daha yaparsan canından olursun" deniliyordu.

Saldırının ardından ETHA muhabiri Murat Selenoğlu'na konuşan Şener Levent, "Örgütlü olduğunu düşünüyorum. Cüretli bir saldırı. Çünkü doğrudan binanın içine girilmiş ve kapının önüne kadar gelinip tehdit notu bırakılmış" demiş ve "olayda AKP Hükümeti'ni suçladığını" söylemişti. Levent, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının kışkırtıcı olduğunu belirtmişti.

SALDIRGANLAR TELEFON ETTİ

Olaydan 3 gün sonra Şener Levent'i arayan Oğuz Felek isimli çeteci, saldırıyı itiraf etti. Gazete, olayı dün açıklarken, Şener Levent köşesinde Oğuz Levent ile aralarında geçen görüşmeyi yazdı.

Levent, Oğuz Felek'in kendisini aradığını belirterek, övüne övüne "Geçmiş olsun" dediğini yazdı. Felek'in "Sana kendimi hatırlatmak istedim" dediğini aktaran Levent, "Ben seni hiç unutur muyum? Sen gelip beni yatağımdan tekmeyle uyandıracağını söylememiş miydin?" şeklinde yanıt verdiğini belirtti.

Levent, "Ne demek istiyorsun? Yani bu kurşunlar senin işin mi" sorusuna karşılık Oğuz Felek'in "Tabi ki benim işim, ben yaptırdım hatırlatmak istedim kendimi sana" dediğini anlattı.

Levent şöyle devam etti:
"İnanmıyorum yine...
-Bu meseleden pay mı çıkarmaya çalışıyorsun kendine? Sana yakışır mı, diye üsteliyorum biraz...
Biraz da tahrik ediyorum hatta:
-Koskoca mafya kapımıza gelir ve kurşunları duvara, tahtaya mı sıkar? Bak hayattayız işte... Senin kurşunların boşa gitti...
Bu sözlerimden sonra dayanamıyor ve çıkarıyor baklayı ağzından... Ve işte beni çok şaşırtan, hatta şok eden şeyleri o anda söylüyor. Şöyle diyor:
-Gazeteye o yemeği getirdikleri zaman veya sana o boş zarfı yolladığımda kapıyı eğer sen açmış olsaydın işin bitmişti...
'Yine görüşürüz' diyerek kapattı sonra telefonu...
Son sözleriyle yaptığı itirafın doğru olduğunu anladım... O boş zarf meselesi ise doğruladı bunu."

BİR GÜN ÖNCESİ LEVENT'İ KURŞUNLAMAK İÇİN GELMİŞLER

Zarf meselesini de anlatan Levent, kurşunlamadan bir gün önce gazeteye 17-18 yaşlarında bir gencin elinde kocaman sarı bir zarf ile geldiğini, üstünde el yazısıyla "Şener Bey'e özel" diye yazdığını ve gencin zarfı odasına gelerek bizzat kendisine vermek istediğini belirtti. Ancak kapıyı açan gazete çalışanının, buna izin vermeyerek zarfı aldığını kaydeden Şener Levent, gencin kapıyı iki dakika sonra yine çaldığını, iş başvurusunda bulunmak istediğini söylediğini ancak sonra birden gittiğini anlattı. Levent, o büyük zarftan ise bir naylonun içinden bir top boş kağıt çıktığını belirtti.

DOĞRUDAN AKP SORUMLU

Levent, köşesinde şunları yazdı: "Şimdi bu olayın siyasi değil, mafya işi olduğunu söyleyenler çıkabilir. İnanmayın. Tam tersi siyasi olduğu bu itiraflardan sonra daha da netleşti. İsmet Felek çetesi ne yaptıysa siyasetçilerle birlikte yaptı. Felek'lerin bu dönemde ortaya çıkışı bir rastlantı değil. 'Hastir' pankartını açanlar AKP'de biliniyor. Arınç-Felek işbirliğinden yola çıkın siz de anlarsınız. Bizden bu yolla intikam almak istemişler, AKP'nin kanatları altında... Biz bu kurşunlamadan doğduran onları sorumlu tutuyoruz şimdi... Ve tabi ki bizim burada Felek'lerle içli dışlı olanları..."

OĞUZ FELEK KİMDİR?

Şener Levent'i arayan Oğuz Felek, AKP'ye ve özellikle Arınç kardeşlere yakınlığıyla bilinen Felek ailesinin bir ferdi. Ağabeyi İsmet Felek, 2010 yılının Mayıs ayında 142 kiloluk eroin operasyonundan yakalanarak tutuklandı. Türkiye'ye iade edilen Felek'in yargılaması sürüyor.

"Felek davası", Kıbrıs'ta "Yavru Susurluk" olarak tanımlanıyor. Çünkü İsmet Felek'in Kıbrıs'ta üst makamlarla işbirliği ortaya çıkmıştı. Yukarıdaki fotoğrafta İsmet Felek , Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte görülüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çekilen bu fotoğraftaki diğer bir isim ise Ümit Doğay Arınç.

ARINÇ'TAN, POLİSİN ARADIĞI ÇETECİ İLE SAMİMİ POZLAR

Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kardeşi. Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma (UGETAM) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.

Ümit Doğay Arınç, 2010 yılında KKTC'ye yaptığı ziyarette O'na refakat eden isim İsmet Felek. Arınç'ın, ziyaretinde üst makamlarla da görüşmeleri olduğu biliniyor. Ziyaretlerde yine İsmet Felek'in yanında olduğu belirtiliyor. Arınç, üst düzey yetkililerin yanı sıra, bazı üniversiteleri de gezip incelemelerde bulunmuş. Olayın daha dikkat çekici yanı ise bu sırada, İsmet Felek, Türkiye polisi tarafından aranıyordu.

FELEK'LERİN ARKASINDA ARINÇ VAR

Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, gazetede yayımladığı başka bir yazıda Felek'leri şöyle anlatıyor:

"Oğuz Felek... Türkiye'den... Hatırlarsınız Felek'leri... Aylarca yazdık... Yıllarca kan kusturmuşlar burada herkese... Kurşunlamışlar... Yaralamışlar... Darp etmişler... Ve haraca bağlamışlar milleti... Ama sanki dokunulmazlıkları varmış gibi, adaletten sıyırmışlar yakalarını her zaman... Ta ki çetenin reisi İsmet Felek eroin suçundan tutuklanıncaya kadar..."

İsmet Felek'in yargılandığı uyuşturucu davasında, tutuklanan ve başlangıçta savcılık tarafından çok ağır biçimde suçlananların hepsinin, geçtiğimiz ay yapılan duruşmada serbest bırakıldığını hatırlatan Levent, büyük olasılıkla İsmet Felek'in de Mayıs ayında görülecek duruşmada serbest kalacağını yazdı.

Levent, şöyle dedi: "Oysa savcılık tarafından hazırlanan fezlekede, İsmet Felek'in ele geçirilen eroinin sahiplerinden biri olduğu açıkça belirtiliyor. Ama Felek'in arkası kuvvetli... Lefkoşa'da cezaevinde bulunduğu sırada 'önemli' şahıslar tarafından ziyaret edildi. Mehmet Çangar'la (KKTC'nin en büyük sermayedarlarından) cezaevi müdürünün makamında görüştü... En önemlisi Arınç gibi çok önemli bir isim var Felek'in arkasında. Bülent Arınç'ın kardeşi Ümit Doğay Arınç ile sıkı fıkı... Arınç'ın Kıbrıs'ı ziyaretinde yemişler içmişler, gezmişler, camilere gitmişler.... Bol bol hatıra fotoğrafları çektirmişler...

'ÇETECİLERE MADALYA TAKMADIKLARI KALDI'

İsmet Felek sekiz aydır hapiste, ama çetenin diğer elemanları dışarıda.. Ve burada Kıbrıs'ta, bizim içimizde... En çok Mağusa'da yuvalanmışlar... Ve bunların bir de sahte isim kullanan, ayrıca tedbili kıyafetle dolaşan 'baba'ları var... Bütün emirleri ondan alıyorlar. Aralarında Özcan Hangün, Fahri Tilim ve Orhan Sertataç gibi sabıkasıyla bol elamanların da bulunduğu çete, polis ve adaletin zaaflarından yararlanarak faaliyetlerini sürdürüyor hala... Mahkemede pek çok davaları var, ama hepsi dışarıda... İsmet Felek Türkiye'de savcılığa verdiği ifade de ne demişti: -Erdal Emanet benim dostum... Erdal Emanet kim? Mağusa Polis Müdürü..."

Şener Levent, ayrıca Felek'lere ilişkin yapılan onlarca habere rağmen, Mehmet Çangar, tefeci Mustafa Debbaş, Birtan Zabitler ve Felek çetesi hakkında herhangi bir dava açılmadığına da dikkat çekiyor, olayın örtbas edildiğini söylüyor. Levent, "Ve işte bundan dolayı kurşunlanıyoruz şimdi... Oğuz Felek övüne övüne, 'Ben yaptım' diyor... Övünür ya... Çetecilere bir madalya takmadıkları kaldı" diyor.

ETHA