ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Koalisyon Güçleri komutanlarıyla birlikte, IŞİD’e yönelik Deyrizor'da devam eden operasyonu görüşmek üzere DSG (Demokratik Suriye Güçleri) komutanlarıyla biraraya geldi.

Irak ve Suriye'de bulunan IŞİD ile mücadele koalisyonundaki ABD'li generaller ilk kez Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) temsilcileri ile bir araya geldi. 1 Mayıs'ta başlatılan Deyrizor operasyonunun görüşüldüğü toplantının fotoğrafları koalisyonun sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Habertürk’ün haberine göre, fotoğraflarda, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in bir DSG sorumlusu ile tokalaştığı görülüyor. Fotoğraflar, 'Koalisyon ve ABD'li generaller, Suriye Demokratik Güçleri ortaklarımız ile DEAŞ'a karşı Orta Fırat Vadisi'ndeki mevcut operasyonlar hakkında daha iyi anlaşmak için buluştuk. 1 Mayıs'ta operasyon başlatılmıştı; DSG, 64 kilometrekare bölgeyi teröristlerden temizlemiş, bu da DEAŞ'tan temizlenen alanı toplam 5 bin kilometrekarenin üzerine çıkartmış' notu ile paylaşıldı.

Bu arada Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Deyrizor kırsalında ilerleyen Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) , IŞİD’in işgali altındaki Fırat’ın doğusundaki tüm alanları çembere aldığını duyurdu.

Fırat nehrinin kıyısında IŞİD’den en son alınan Baxozê köyünün stratejik konumunun yanı sıra, IŞİD’in Suriye-Irak sınırında işgal altında tuttuğu son yerleşim alanı olan Hecîn ilçesi ile ulaşımı sağlayan karayolu üzerinde bulunduğu belirtiliyor.