Washington'da günlük basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Toner, Türkiye ile YPG’nin Menbiç’ten çıkarılması için anlaştıkları yönündeki haberlerle ilgili soruları yanıtladı.

"Türkiye ile ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkartma adına anlaştığını ilk kez duyuyorum. Böyle bir anlaşma olduğunu doğrulayamam" diyen Toner, YPG'nin Menbiç'den zaten ayrıldığını ve kendilerine verilen sözlerin tutulduğunu söyledi.
 
Toner, Suriye'nin kuzeyinde YPG ile yoğun olarak birlikte çalıştıklarını da ifade ederek "IŞİD'e karşı etkili bir savaş gücü oldular. Geniş koalisyonun bir parçasılar. YPG'nin bazı unsurları ile ilgili kaygılarını anlıyoruz. Biz de verdikleri sözleri tutmalarını istemiştik, öyle de yaptılar" diye konuştu.

‘IŞİD'İ YOK ETMEK İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR, HİÇBİR SES KAYDI BUNU DEĞİŞTİREMEZ’

Öte yandan Toner, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydını da değerlendirdi. Toner, "Kayıtların doğruluğundan şüphe etmek için herhangi bir neden olduğunu sanmıyorum ama biz doğru olup olmadığı konusunda bir karara varmış değiliz. Ama dediğim gibi, öyle olmadığından şüphe için herhangi bir neden yok. IŞİD'i yok etmek için Irak ve Suriye'de mücadele sürüyor, hiçbir ses kaydı da bunu değiştiremez" ifadelerini kullandı. (sputniknews.com)