Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Britanya’da Covid-19 olarak bilinen Korono virüsü ile mücadele sürerken, 15.000’e yakın kişinin hayatını kaybetmesi büyük endişelere yol açtı.

Artarak devam eden salgın ve teşhis konan hasta sayıları ile zor günler geçiren ülke sağlık teşkilatı NHS’e ülkenin her tarafından, tüm toplumsal kesimlerden çeşitli yöntemlerle destek kampanyaları yürütülmeye devam ediyor.

Lambeth belediye başkanı ve CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş son haftalarda Just Eat ve City Pantry firmalarının desteği ile Londra’nım çeşitli hastanelerinde çalışan onbinlerce sağlık emekçisine destek için başlattığı ücretsiz yemek ikramı kampanyasının ardından şimdide NHS’de çalışan 153.000 yabancıya İngiltere hükümetinin şartsız British vatandaşlığı vermesi için bir imza kampanyası başlattı.

Covid-19 gibi büyük tehlikeleri beraberinde getiren bir salgında kendi hayatlarını tehlikeye atarak insanların can güvenliği ve sağlığı için çekinmeden çalışan sağlık emekçilerine bu sürecin sonunda verilebilecek en güzel ödüllerden birinin şartsız British vatandaşlığı olduğuna inandığını belirten İbrahim Doğuş, change.org sitesi üzeri başlattığı imza kampanyasında ilk 24 saatte binlerce kişinin desteğini almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İmza kampanyası boyunca on binlerce imza toplanmasının beklendiğini dile getiren İbrahim Doğuş, şimdiye kadar ünlü TV yıldızı ve Lordlar kamarası üyesi Lord Michael Cashmen başta olmak üzere onlarca milletvekilinin de destek verdiği imza kampanyasına katılmak isteyenlerim aşağıda link üzerinden imza verebileceklerini dile getirdi:

change.org/p/uk-parliament-offer-unconditional-citizenship-to-all-non-british-nhs-workers