21 Şubat Dünya Anadil Günü vesilesiyle 26 Şubat Pazar günü saat 17.30’da Kızılay'da bulunan Ankara Yeni Sahne'de etkinlik düzenlenecek.

AKA-DER’in 'Anadil yüreğin kapısıdır' başlığıyla düzenlediği etkinliği Arap Alevi Üniversiteliler, Barış İçin Aktivite, Demokratik Alevi Derneği, Devrimci Karadeniz, Mavri Thalassa ve Sabro Gazetesi de destekliyor.

Etkinlik söyleşi ve müzik dinletisi şeklinde gerçekleşecek . 'Karanlıklar Senaryosu Halkların Ortak Mücadelesi ile Kırılacak' temalı söyleşinin açılış konuşmasını Çerkes aktivist Erdoğan Boz gerçekleştirecek. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Barış İçin Akademisyenlerden Nur Betül Çelik, Artvin Kültür Derneği Genel Başkanı Sabriye Tuncay, Çerkes Derneği'nden Kadir Şahan, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği'nden Betül Koca, Demokratik Alevi Derneği'nden Murat Işık, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu'ndan Kemal Özcan ve Alevi Bektaşi Federasyonu konuşmacı olarak katılacak.

Söyleşi sonrasında 'Halklar ezgilerini kardeşlik için söylüyor ' temalı müzik dinletisinde Kürtçe'de Umut Küsen, Lazca-Gürcüce'de Tarık Düzgün, deyişleri ile Murat Yılmaz ve İzmir Müzisyenler Derneği yer alacak. (Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber)