Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde IŞİD mensuplarının kullandığı bir eve sabaha karşı operasyon düzenlendi.Operasyonda, evin girişine tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu 2 polis hayatını kaybetti. 4 polis  yaralandı.


Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde IŞİD'e ait olduğu belirlenen 2 ayrı eve polis tarafından sabaha karşı operasyon düzenlendi. İki ayrı evde çıkan çatışmalarda 2 polis hayatını kaybederken, IŞİD üyesi 7 kişinin öldüğü bildirildi. 12 IŞİD üyesinin de yakalandığı belirtildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte IŞİD’e yönelik yaptığı çalışma ardından bugün saat 03.00'den itibaren daha önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Kayapınar ilçesinin Huzurevler Mahallesi 53'üncü Sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve de girdi.

Polis ekiplerinin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzaklanan patlayıcıyı infilak etti. Patlamada Özel Harekat Şubesi'nde görevli 6 polis  yaralandı. Yaralı polislerden, durumu ağır olan 2 polis  hayatını kaybetti. Yaralı 4 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlama ardından IŞİD'lilerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmalar saatlerce sürdü. Polisin giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalarda 7 IŞİD üyesi öldürülürken, 3'ü de sağ yakalandı. Yakalanan IŞİD’liler Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla yaptığı açıklamada "7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 'si sağ ele geçirildi. 2 şehidimizin dışında 5 yaralı polisimiz var" diye konuştu.