Diyarbakır'da cezaevlerinde yangın tatbikatı için valilik talimat verdi.

Tatbikat için 112 Acil Servis çalışanları da görevlendirildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir katı boşaltıldı.

VALİLİK TATBİKAT İÇİN GENELGE YAYINLADI

Diyarbakır'da valilik, cezaevlerinde yangın tatbikatı yapılması konusunda bir genelge yayınladı. Belediyelerden de itfaiye araçlarının hazır edilmesi istendi. Tatbikata, 112 Acil Servis çalışanları da katılacak.

50 YATAKLIK ODALAR HAZIRLANDI, YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE HASTA ALIMI DURDURULDU

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı bölümleri boşaltılarak 50 yataklık odalar hazırlandı. Yoğun bakım bölümüne hasta alımı durduruldu.

İl Sağlık Müdürlüğü, hekimlere, müdahale sırasında yapılacaklara ilişkin eğitim verdi.

'BU HAZIRLIKLARI İYİ NİYETLİ OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Konuyla ilgili olarak Etkin Haber Ajansı'na (ETHA) konuşan TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Teker, tüm bu gelişmeleri müdahale hazırlığı olarak değerlendirdiklerini böyledi. Hükümetin açlık grevleri karşısında aldığı çözümsüzlük tutumuna dikkat çeken Teker, "Hükümet sürekli müdahale edeceklerini söylüyor. Dolayısıyla bu hazırlıkları iyi niyetli bir hazırlık olarak görmüyoruz" dedi.

Zorla müdahalenin katliama yol açacağı konusunda daha önce defalarca uyarılarda bulunduklarını belirten Teker, "Zorla müdahale durumunda ortaya çıkacak sonuçların bedelini başta hükümet olmak üzere herkes öder. Aileler olarak böylesi bir müdahalenin karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu. (etha)