Paskalya Bayramı, Diyarbakır'daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi ve Meryem Ana Kadim Kilisesinde düzenlenen ayinlerle kutlandı.

Hristiyanlıktaki en eski bayramlarından Paskalyayı kutlamak amacıyla çok sayıda Hristiyan, Surp Giragos Ermeni Kilisesi ve Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesinde bir araya geldi. Sabah erken saatlerinde kilise çanlarının çalması ile birlikte başlayan ayin, rahiplerin İncilden ayetler okumasıyla devam etti.

Çok sayıda Hıristiyan Ermeninin katıldığı ayini, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı da izledi.
Surp Girgos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, restore edilen kilisede üçüncü Paskalya Bayramını kutladıklarını kaydetti.

United States of America Universityde felsefe Profesörü Ayner Marsupyan, Paskalya Bayramına katılmak üzere Amerikadan geldiğini söyledi. Marsupyan: "Merzifonlu bir Ermeni ailesinin torunuyum. Samsunda yaşayan ailemin hikayesini sergiye dönüştürdüm ve burada sergi olarak açtım. Burada Ermenilerin yaşadıklarını, hikayelerle anlatılmakla, Türkl, Kürt ve Ermenilerin birbirini daha iyi anlayabileceğine inanıyorum. Böyle bir mekanın restorsyonu için bu denli çabanın gösterilmesi beni mutul etti. Gönül isterdi ki merkezi hükümet de destek versin"

Akşam saatlerine kadar devam edecek olan ayinin ilerleyen saatlerinde yeni doğmuş bir çocuk vaftiz edilecek.