Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan Gezi direnişi için yapılan şarkılara bir yenisi daha eklendi.

Vardiya Müzik Grubu, Bertolt Brecht'in yazdığı ve Sarper Özhan'ın bestelediği "Durduramayacaklar Halkın Coşkun Akan Selini" adlı eseri, bugün sosyal paylaşım siteleri üzerinden dinleyenleriyle paylaştı.

Eser, yıllar önce Cem Karaca tarafından seslendirilmişti. Vardiya, şimdi eseri yeni bir yorumla, direnişte yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük'e şahsında sokağı özgürleştiren milyonlara ithaf etti.

Direniş görüntülerinden hazırlanan klip, "Mehmet'e Abdullah'a Ethem'e" yazısıyla başlıyor. Şarkı ise direnişin sloganı olan "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganlarıyla başlıyor.

Aranje ve müzik yönetmenliğini Olcay Bozkurt'un yaptığı eser, Öznur Aydın, Kenan Ağbulut, Şenol Ağırbaş tarafından seslendirildi. Enstrümanlarda ise Rustem Mahmudov, Ünal Yürük, Mikail Şimşek, Olcay Bozkurt, Cihan Tanrıverdi bulunuyor.

Vardiya Müzik Grubu, şu açıklamayı yaptı:

"Yıllar önce Bertolt Brecht dizelere döktüğünde Alman faşizmini böyle tasvir ediyordu. Anadolu ve Mezopotamya halklarının özgürlük ve adalet taleplerini milyonlar olup haykırdığı sokakları, alanları can bedelle özgürleştiği bir tarih bırakılıyor tarihin ak yerine. Brecht'in halka karşı dediği dergileri gazeteleri penguen resmi geçitlerine saygı duruşuna durup kör gözlerine parmak sokarcasına aynı manşetle yandaşlık diyetini öderken halkın haber alma özgürlükleri engelleniyordu. Bu süreçte sokağın sesini tek vücut gür bir sesle haykırdığı direniş türkülerine bir armağan da Vardiya olarak biz vermek istedik. Bu eser Brecht tarafından yazılıp Sarper Özhan tarafından bestelendi. Yıllar önce Cem Karaca'nın da seslendirdiği eser yeni bir yorumla şehit düşen Mehmet, Abdullah Can ve Ethem şahsında sokağı özgürleştiren milyonlara ithaf olunur." (ETHA)

İşte "Durduramayacaklar Halkın Coşkun Akan Selini" adlı eser: