Maraş depreminin ardından birçok yıkım meydana geldi. Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce binada ise hasar oluştu. Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi’nin bazı binaları da depremden etkilendi.

2 FAKÜLTEDE HASAR

Amida Haber'den İlyas Akengin'in haberine göre, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi binası depremde orta derecede hasar gördü. Fakültelerin dekanlıkları, akademisyenlerine mesaj göndererek, önemli eşyalarını kısa sürede alabileceklerini, binalara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

AKADEMİSYENLERE UYARI YAPILDI

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı akademisyenlerine şu mesajı yolladı: “Hafta sonuna kadar binada fazla kalmamak şartı ile önemli gördüğünüz eşyalarınızı alınız. Bunun dışında yeni bir çalışma alanı oluşturuluncaya kadar binaya girilmesi yasaktır. İl dışına çıkılmaması ve ulaşılabilir olması noktasında gereken hassasiyeti gösterelim lütfen.”

Fakülteler haricinde depremde, Dicle Üniversitesi lojmanlarında bulunan mescidin de ağır hasar aldığı öğrenildi.

15 YILLIK BİNALAR HASARLI ÇIKTI

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin 15, Eğitim Fakültesinin ise 14 yıl önce yapıldıkları öğrenildi. Her iki binanın temellerinin dönemin rektörü Fikri Çanoruç döneminde, açılışlarının ise Ayşegül Jale Saraç döneminde açıldıkları belirlendi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA REKTÖRLÜK BİNASI BOŞALTILMIŞTI

Öte yandan Dicle Üniversitesi rektörlük binasında da hasar tespit edilmesi üzerine geçtiğimiz hafta boşaltıldığı belirtildi.