Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), devlet kurumlarında istihdam edilmek üzere ‘yasal hackerler’ı kadroya alacak. Başvuru sayısı 25 bine ulaştı.

Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’na konuşan BTK Başkanı Fatih Sayan, kadroya alınacak kişileri ‘online’ olarak teste tabi tutacaklarını söyledi.

Şimdiye dek 25 bine yakın başvuru geldiğini, bunların da yüzde 15’ini 13-18 yaş arası kişilerin oluşturduğunu ifade eden Sayan, yapacakları testi şöyle anlattı: “Bizim kurduğumuz bir test merkezi olacak.Bu merkez içinde hedef olarak belirlenen yerleri hacklemeleri ve ele geçirmeleri istenecek. Yarışmacılar böylelikle hünerlerini gösterecekler.”

"BEYAZ HACKER"

Sayan, yarışmayı kazanlara Cumhuriyet altını vereceklerini ve istihdam sağlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Beyaz hacker olarak çalışacaklar. Ayrıca eğitimlerimize alacağız. Bunun için bir platform da kuracağız, eğitim kampları düzenleyeceğiz. Şu anda 528 kurumda siber olaylara müdahale ekibi var. Onlara dahil olma imkanı olacak. Yeteneklerini gösteren arkadaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Bir amacımız da bu alanda birikimi ve yeteneği olan arkadaşlarımızın yeteneklerini pozitif katkıya dönüştürmek olacak.”