Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursaspor taraftarları ve futbolcularının Amedspor karşılaşmasındaki saldırılarıyla ilgili, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir" sözlerine yanıt verdi.

Ekmen, "Sizin 'Amed yoktur' demenizle; 10 bin yıllık Amid, Amed, Amida isimleriyle anılan bu kent ortadan kalkmaz Sayın Bahçeli. Sizin 'Amed yoktur' demenizle; Türkiye Futbol Hukuku'na mevzuatına uygun bir şekilde profesyonel liglerde mücadele eden Amedspor ortadan kalkmaz Sayın Bahçeli" ifadelerini kullandı.

'O ZAMAN OLAY KARANLIKTA KALMIŞ DEMEKTİR'

Mehmet Emin Ekmen, Halk TV canlı yayınında şu açıklamaları yaptı:

"Gözaltında kimse kalmadıysa, o zaman olay karanlıkta kalmış demektir. Yine yargının ve emniyetin işini tam olarak yaptığı söylenemez. Ki Sayın Soylu bile bir açıklama yaparak bu olayda ihmali olanların açığa alındığından bahsetmişti. Demek ki kabul edilemez bir olayla karşı karşıyayız. Yoksa niye birileri açığa alınmış olsun.

Siyasi olarak baktığımızda Sayın Bahçeli'nin bu arkaik, ilkel, düşmanca dilini yorumlamayı bile zül kabul ediyorum. Ancak hiçbir şey demesek, bu sözlerin onaylandığı anlamı çıkabilir. O yüzden Sayın Bahçeli'ye çok basit bir gerçeği hatırlatmak istiyorum; gözünüzü kapatarak kendinizi bir karanlığa hapsedebilirsiniz ama güneş ve aydınlık dışarıda olanca parlaklığıyla duruyor. Sizin 'Amed yoktur' demenizle; 10 bin yıllık Amid, Amed, Amida isimleriyle anılan bu kent ortadan kalkmaz Sayın Bahçeli. Sizin 'Amed yoktur' demenizle; Türkiye Futbol Hukuku'na mevzuatına uygun bir şekilde profesyonel liglerde mücadele eden Amedspor ortadan kalkmaz Sayın Bahçeli. Sizin, meşru bir şekilde mücadele eden bir futbol kulübünü terörizmle yaftalamanız o kulübü, o kulübün sevenlerini, destekçilerini terörist yapmaz Sayın Bahçeli.

'SİZ MAFYA LİDERLERİNİ YOL ARKADAŞI İLAN EDEN BİR İNSANSINIZ'

Siz, bir teröristi rozet takarak milli ilan eden insanlarsınız. Siz, mafya liderlerini yol arkadaşı ilan eden bir insansınız. Bu millet, terörizmi de lanetler, mafyayı da lanetler ama partisine bakmadan lanetler. Hangi ittifakta durup durmadığına bakmadan lanetler. İkiyüzlü davranmaz. Bir gün ittifaka davet ettiği kişiyi; ertesi gün bölücü, hain, terörist ilan etmez. Yarın, Türk siyasi tarihi incelendiğinde, utançla izlenecek konuşmalardır bunlar. Bu konuşmayı burada yapmak zorunda kalmak bile doğrusu bizim için züldür."