Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA) Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, genel merkez tarafından önceki gün görevden alındı.

DEVA Partisi Bingöl Kurucu İl Başkanı olarak 9 Mart 2020 tarihinden beri görev yapan Kovalar’ın, ‘teşkilatlarla’ yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle görevden alındığı ileri sürüldü. Kovalar’dan boşalan il başkanlığı görevine, il kurucu üyeleri arasında yer alan ve aynı zamanda Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis eski Başkanı olan Sinan Baylas atandı.

‘EMANETE İHANET ETMEYECEKSİN’

Fırat Bulut'un Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, DEVA Partisi’nden görev değişikliğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken yeni başkan Sinan Baylas’a önceki gün DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından yetki belgesi verildi. Görevden alınan Kovalar, görevden alınmasına ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Önümüzdeki günlerde konuya dair açıklama yapacağını ifade eden Kovalar, görevden alındıktan sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bizim geleneğimizde ve değerlerimizde güvenin üç ölçüsü var: Konuşunca doğruyu söyleyeceksin. Söz verince tutacaksın. Emanete ihanet etmeyeceksin” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi İl Başkanlığı’na atanan Sinan Baylas, gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada DEVA Genel Başkanı Babacan ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’e teşekkür etti. Önümüzdeki günlerde DEVA Bingöl Teşkilatı’nın yeni yönetiminin şekilleneceğini belirten Baylas, önceki başkan Kovalar’a da teşekkür ederek “Hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. El ele omuz omuzda çabalayacağız” diye dedi.

3 YILDA 3 PARTİ DEĞİŞTİRDİ

Uzun yıllardır Bingöl Sanayi ve Ticaret Odası’nda çeşitli görevlerde bulunan Sinan Baylas, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden belediye başkanlığı için aday adayı olmuştu.

Baylas, 9 Mart 2020 tarihinde Ankara’ya çağrılan beş kurucu üye arasında da yer almış ve Bingöl İl yönetiminde görevlendirilmişti. İl başkanlığı için ismi geçen Baylas, Kovalar’ın il başkanı olarak belirlenmesi sonrası partisinden ve il yöneticiliği görevinden istifa ederek CHP’ye geçmişti.

DEVA İl Başkanlığı görevi teklif edilen Baylas, CHP’den de geçtiğimiz günlerde istifa ederek yeniden DEVA Partisi’ne döndü.