Diyarbakır’daki depremde 2’si çocukları, 8 kişiyi kaybeden kadın ile eşi, müteahhit, belediye, bakanlık ve AFAD hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Yıkılan binalardan biri de Bağlar Mevlana Halit Mahallesi’ndeki Hisami Apartmanı oldu.

Diyarbakır’da yaşayan B.K deprem günü, 2 çocuğu ile birlikte Hisami Apartmanı’nda yaşayan babasının evine gitti. Babasında yatıya kalan B.K ve iki çocuğu, sabaha doğru saat 04.17’de meydana gelen depreme yakalandı. Hisami Apartmanı çöktü, B.K, çocukları Z.K ile B.R.K, babası, O.B ve S.B adındaki iki abisi, E.B adındaki yengesi, yengesi ve abisinin çocukları olan K.B ve M.B ile birlikte enkaz altında kaldı.

1 GÜN SONRA ÇIKARILDI

Amida Haber'in haberine göre; B.K, bir gün sonra yapılan çalışmalarla enkaz altında yaralı olarak çıkarıldı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

B.K, eşi A.K ile birlikte depremde 2’si çocukları 8 yakınlarını kaybetmelerine neden olan kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Ahmet Olam aracılığıyla Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunda, müteahhit, teknik görevliler, denetim yapması gereken kurum ve kişiler, oturma izni veren görevli ve yetkililerin de aralarında bulunduğu belediye, bakanlık görevlilerinin yargılanması istendi.

AFAD HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSU

B.K ile A.K ayrıca, arama kurtarma çalışmalarında geç, eksik ve hatalı başlaması nedeniyle 8 yakınlarını kaybettiklerini belirterek, AFAD hakkında da suç duyurusunda bulundu. B.K ile eşi, söz konusu kurum ve kişiler hakkında, gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında “kasten/ olası kastla insan öldürme ile ihmali davranış ile ölüme sebep olma” suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.