AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Türkiye'deki sorununun ‘terör’ olduğunu belirterek, ‘Terör sorunu eğitilmiş, profesyonel kadrolarla çözülecek’ dedi.

Hükümetin son söylemleri ‘demokratik açılım’ın bir yana bırakılıp, özel savaş ve asgari yöntemlerin devreye sokulacağı kaygılarını güçlendirdi.

BURSA - AK Parti'nin kuruluşunun 10'uncu yıldönümü nedeniyle partinin Bursa İl Başkanlığı tarafından iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “terörün bitirileceğini, bundan kimsenin en ufak şüphesinin bulunmaması gerektiğini” söyledi.

KEŞKE ZAMANINDA BİTİREBİLSEYDİK

Terörün önlenmesi konusunda uyguladıkları çalışmalardan dolayı eleştirildiklerini de ifade eden Canikli, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un geçtiğimiz günlerde yayınlanan sözlerini hatırlatarak, ‘terör örgütü elebaşı yakalandığında örgütte boşluk oluştuğu ve bu dönemde terörün bitirebileceği’ yönündeki sözlerine katıldığını kaydetti.

‘74 MİLYONLUK TÜRK MİLLETİ’

Türkiye'nin probleminin terör sorunu olduğunu öne süren Canikli, "Terör sorununun üzerine profesyonel kadrolarla kararlılıkla gidilecektir. Önümüzdeki aylarda hep beraber göreceğiz. Terör sorunu eğitilmiş, son derece profesyonel kadrolar ile çözülecek. Polisler daha aktif bu sürece dâhil edilecek. Hiç kimse çıkıp böyle bir kararlılığa karşı mazeret üretemeyecek” dedi.

“Yapılanlar 74 milyonluk Türk milletinin düzenlemesi olacak” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, atılan adımların “ileri demokrasi kurallarının yerini bulabilmesi için” atılacağını söyledi.

BAŞBAKAN’IN İZİNDE

AKP Grup Başkanvekili Canikli’nin açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘savaş ilanı’ gibi konuşmalarının ardından geldi. Partisinin 10. kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada gerginliği körükleyici açıklamalarda bulunan Erdoğan, Ramazan ayının bitmesiyle birlikte "artık sabretmeyeceklerini ve çok farklı şeylerin olacağını" söylemişti. Erdoğan, “Açık söylüyorum, bıçak kemiğe dayanmıştır, ne derlerse desinler, neyi söylerlerse söylesinler, bunun faturası ağır olacaktır" tehditleri savurmuştu.

DEMOKRAT HABER