Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine 'Katil Demirtaş', 'O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

DEMİRTAŞ KARARI PAYLAŞTI

Demirtaş sosyal medya hesabından şikayet dilekçesinin işleme konulmadığını duyurdu.

Demirtaş'ın paylaştığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararında ''Hakkındaki iddianın görevinden kaynaklanan eylemlerle ilgili olup Bakanlık görevinde bulunduğu'' ifadeleri yer aldı.

Kararda ayrıca ''Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun Bakanlık görevi ile ilgili işlerden kaynaklandığı, Bakanlar hakkındaki görevlerinden kaynaklanan isnadlara ilişkin soruşturma yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ait olduğu, Cumhuriyet Başsavcılığımızın Bakanlar hakkında görev suçları ile ilgili soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisinin bulunmadığı değerlendirilmiştir'' denildi.

FkbMCMjXgAA9qUx

Demirtaş karara ilişkin ise ''Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti. Soylu’nun Suç İşleri Bakanı olduğu, kesinleşmiş bir yargı kararıyla tescillendi'' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu için 'ahmak' ifadesi nedeniyle verilen hapis ve siyasi yasak kararını hatırlatan Demirtaş, ''Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! “Ahmak”a 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, “Katil, iğrenç, aşağılık” ise Soylu’nun göreviymiş! Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler'' diye yazdı.

''DEVRAN HALEN DÖNÜYOR''

Demirtaş ayrıca paylaşımında ''Devran halen dönüyor Kirli! İşlediğin tüm suçların hesabını vermek üzere sanık sandalyesine oturacağın günlere az kaldı. O güne kadar lüksün ve şatafatın tadını çıkarmaya bak çünkü hapishanede hiçbirini bulamayacaksın'' ifadelerine yer verdi.