Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden yayımladığı mektubunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Halk Tv, Tele1, Fox TV ve Show TV'ye çeşitli gerekçelerle verdiği cezalara vurgu yaparak, "RTÜK tarafından verilen seçime müdahale amaçlı cezaları kabul etmediğimizi, adil yargı önünde er geç adaletin gerçekleşeceğini belirtiyor, yürekten inanıyoruz" ifadelerini yazdı.

RTÜK, 6 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabının tanıtıldığı Halk TV'ye ceza verdi. RTÜK, Ali Sunal'ın iktidara yönelik deprem eleştirisi yapmasıyla gündeme gelen Show TV'ye de "kadına şiddet sahnesi"nden ceza verirken, Fox TV ve Tele1'e de ceza kesti. 

Demirtaş, sosyal medya hesabından yayımladığı mektupta, Halk TV'nin konuğu olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve program moderatörleri İsmail Küçükkaya ile Bengü Şap Babaeker'e selam gönderdi.

Demirtaş, mektubunda şunları yazdı:

"Mithat Hoca'ya, Bengü Hanım'a, İsmail Bey'e ve tüm Halk TV izleyicilerine selamlarımızı gönderiyoruz. Şu anda cezaevinden sizi izliyoruz. Bu vesileyle, Halk TV, Fox TV, TELE 1 ve Show TV'ye RTÜK tarafından verilen seçime müdahale amaçlı cezaları kabul etmediğimizi, adil yargı önünde er geç adaletin gerçekleşeceğini belirtiyor, yürekten inanıyoruz. Selçuk Mızraklı ile birlikte hepinize içten selamlarımızı tekrar iletiyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi umuyoruz. Birlikte Başaracağız"

1679507608086-fr-11-ag-k-xo-ag-4-a-jl