6 yıldan fazla süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçime yönelik 'motivasyon' mesajları verdi.

Son günlerde seçime ilişkin değerlendirmeler yapan Demirtaş, Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

"Seçim çalışmaları, motivasyonla başarıya ulaşır. Kim heyecanınızı küçümsemeye, moralinizi bozmaya çalışıyorsa bilin ki sizi yanlış yönlendirmeye çalışıyordur. Çok daha güzel bir hayatı hak etmiyor muyuz sizce de? Hep beraber çalışalım, beraber kazanalım, beraber yaşayalım"

'BIRAKALIM, PİSLİK ÇUKURUNDA DEBELENİP HESAP GÜNÜNÜ BEKLESİNLER'

Demirtaş, ilerleyen saatlerde, 3 tweet daha paylaştı:  

"Mesele bu iktidarın ekonomiyi, yargıyı, medyayı, üniversiteleri çökertmesi değil. Hep beraber çalışır, bunları düzeltiriz. Asıl sorun, tüm ahlaki değerleri yerle bir etmiş olması ve bu ahlaki çürümeye bulaşmış yandaş yığınlar yaratılmış olmasıdır.

Açlığı, hırsızlığı, adaletsizliği, rüşveti, yolsuzluğu bilmeyen kimse yok. Gazetecisinden bürokratına, siyasetçisinden müteahhidine ve bunlardan beslenenler de dahil hepsi bu soygun düzeninin ortağı zaten.

Yüzüne tükürülse 'Ya Rabbi şükür, yağmur yağdı' diyecek kadar düşkünleşmiş soygunculara, kalan 4 ayda ahlak dersi verecek değiliz. Bırakalım, pislik çukurunda debelenip hesap gününü beklesinler. Biz erdeme, ahlaka, onura değer verenlerle yürüyecek ve birlikte kazanacağız."