Urfa’daki Newroz kutlamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “AKP’nin bize sunacağı hiçbir barış yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Urfa’daki Newroz kutlamalarına katıldı.

Demirtaş konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin geleceği ve kaderini değiştireceğini belirterek “AKP’nin bize sunacağı hiçbir barış yok”dedi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Geldiğimiz nokta artık, bütün ezilen halklarının umudu olduğumuzu gösteriyor. Türkiye’nin tüm metrekaresinde zulüm var ve buna isyan var.

“AKP’nin zulmü altında ezilenler emekçi işçiler var. Gençler kadınlar var. Onlarla her gün alanlarda buluşmaya devam edeceğiz. 7 Haziran’a kadar durmak yok. Halkımıza hangi sözü verdiysek, tüm ezilenlerin kurtulacağı alternatif iktidar haline getirdiysek, dünü unutmadan kıvırtmadan onun hakkını vereceğiz.

“HDP Türkiye’deki tüm ezilenlerin buluştuğu parti haline gelecek. Halkın kolektif iktidarını kuracağız. Bunun hayal olduğunu söylüyorlardı, ama bu gün artık o hayaller gerçekleşiyor. Hayal dediklerinin gerçek olduğunu görüyorlar. Biz yapma, sentetik siyasetçiler değiliz. Gerçek halk siyaseti yaptığımız için buradayız.

“AKP’NİN KAFASI KARIŞIK”

“Kafası karışık olan AKP sözcüleri; sizin gibi gömlek değiştirerek büyümedi siyasetimiz. Biz içinden çıktığımız mücadeleyi inkar ederek bu günlere gelmedik. Sizin gibi hocamızı satarak buralara gelmedik.

“Dikkat edin Cumhurbaşkanı başka bir telden konuşuyor, Başbakan başka bir telden diğer sözcüleri başka bir telden, kafaları karıştığı için değil, yolunu şaşırdıkları için böyle oldular. Allah kimsenin yolunu şaşırtmasın.

“Halk ‘Sorunlarımızı çözün’ dedi, ama o günden bu güne hangi birimizin sorunu çözüldü? Kürdün sorununu çözmek bir tarafa hakarete başladılar. ‘Neyiniz eksik’ diyorlar. Kimin sorunu çözüldü? İşçinin, çiftçinin sorunu mu çözüldü?

“PROVOKASYON YAPMAK İSTEYENLER OLABİLİR”

“AKP’nin büyük bir rant elde etti ve bunu bırakmamak için seçimde her türlü hileyi yapabilir. Çılgınlıklar ve provokasyonlar yapacaklar. Bunlar düşmemek için ülkeyi ateşe atma riskini bile göze alırlar. Ülkede provakasyon yapmak isteyenler olabilir.

“Seçim döneminde, hassasiyetlere saldırılar gerçekleştirebilirler. Ya HDP’ye ya da diğer toplumsal hareketlere yükleyebilirler. HDP’nin asla ama asla bu tür tezgahlara zemin vermeyeceğini biliyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Gençlerimizi tahrik etmeye çalışacaklar. Gerekirse on adım geri atmaktan korkmayın. Bunların provokasyonlarına gelmeyeceğiz.

“Sarayın temelleri çürüdükçe bunlar her yolu deneyecekler. Biz yürüdükçe bunlar panikleyecek ve bize saldırmaya devam edecekler. Ne olursa olsun, ülkenin barışından taviz vermeyeceğiz. Hepimizin barışı seçimden daha önemlidir. Bu ülkede bir kardeşimizin burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Her birimizin barışı her şeyden önemlidir. Herkese önem veriyoruz.

“SANDIKLAR SİZE EMANET”

“7 Haziran’daki zafer, gençlerin, kadınların ve anaların omuzları ve ellerinde olacaktır. Sandıklar size emanettir. Biz Türkiye’nin tüm ezilenleri olarak, cefa çeken insanları olarak bu gidişata dur demek istiyorsak, bu fırsatı iyi değerlendireceğiz.

” HDP Türkiye demokrasinin anahtarı olmuştur. Bir oyun ne önemi var demeyin bir kaderi değiştirecektir. Ya bir diktatör ezilenleri ezecek ya da siz onu. Türkiye’de kim ırkçı, mezhepçi, faşist ve demokratmış ortaya çıkacak. Türkiye’nin aday listemizde olduğunda asıl Türkiye partisinin HDP olduğu görülecek. Diğerlerinin Türkiye dışı olduğu görülecek.

“Her yerde artık herkes umudu HDP’ye bağladı. Haksız da değiller. İnşallah bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Asla zulmün karşısında geri adım atmadık. İlkelerimizi ve geçmişimizi inkar ederek yol yürümedik. Korkaklar bu ülkeyi değiştiremez. Karanlıktan korkanlar bizim özgürlüğümüzün teminatı olamaz. Ancak biz kendi özgürlüğümüzü kurtarabiliriz.

“ERDOĞAN'IN BİZE SUNACAĞI HİÇBİR BARIŞ YOK”

“Türk, Kürt biz barışacağız. Alevi Sünni devleti beklemeyeceğiz onlardan önce biz kucaklaşacağız. Aradaki nefretler ve bizi bize düşman eden tüm kaygıları bitirelim. AKP’nin bize sunacağı hiçbir barış yok.

“Sorun çözülmüşse bizim heyetimiz neden İmralı’da? neden barış trenine bine bine geziyorlar? Elbette ki seçim hesapları için yapıyorlar. Temel zihniyetleri budur.

“Barış sadece silahların susması değil, barış dediğin şey açlığın yoksulluğun ve adil yaşamın olması durumdur. Silahların susması ateşkestir, ama barış değildir. Ama hala insanlar öldürülüyorsa, hala insanlar konuştuğu için evlerine baskın yapılıp tutuklanıyor, gazeteciler yargılanıyor, Urfalılar traktörlerde kaza yaparak ölüyorsa, barış yoktur kardeşim barış gelmemiştir halen.

“7 Haziran günü barışın tesisi için çok önemli bir gün. Bunun için büyük bir fırsattır. İnanın burada oylar çalınmasaydı burayı Ape Osman yönetiyor olacaktı. Bu kez tüm tedbirlerimizi alacak ve sandık önünde nöbetimi tutacağız.

“Tüm ülke artık bizden zafer bekliyor. Atılan o oylara biz sahip çıkacağız. Gençler örgütlü olacak ve tek bir oyumuz yanmasın diye daha dikkatli olacağız. O sandıktan çıkan her oyda çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği saklı olacaktır.” (İMCTV)