Kapısına kilit vurulduğu için mağdur olan Denizli Basma Fabrikası (DEBA) işçileri sendika öncülüğünde her Pazar Denizli'de bir eylem düzenliyor.

 

Denizli Basma Fabrikası (DEBA) mağduru işçiler geçen hafta yetkililere mektup göndermişti. İşçiler, şu ana kadar herhangi bir cevap gönderen olmadığını, gelen olduğunda halka bu meydandan açıklayacaklarını söylediler.

 

Düzenledikleri yürüyüş boyunca işçiler başlarına siyah bant taktı. Her hafta eyleme katılım artarken, Denizli'de yaşanmışlıklara duyarlılık yükseliyor. Teksif Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer Atılgan bugünkü eylemde yaptığı açıklamada, “Bu meydana her hafta geliyoruz. Çünkü biz vicdanlara sesleniyoruz. Hukuk dahi sorunumuzu çözemez halde iken tek sığındığımız şey insanların vicdanıdır, bizi anlamasıdır ve bize destek vermesidir" dedi.

 

Atılgan, konuşmasının sonunda şimdi ağzımızı bantlıyoruz. Herkes bilmeli ki bu sessizliğimiz fırtına öncesi sessizliktir" dedi. Atılgan'ın konuşmasından sonra işçiler ağızlarını siyah bantla kapatarak, 5 dakikalık "sessiz oturma" eylemi yaptılar.

 

DEMOKRAT HABER