Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Maltepe Meydanı’nda yapılan Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış törenine partisinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun girişinin engellendiğini duyurdu.

Açılış töreni öncesinde alana gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı ve teşkilat mensupları, Davutoğlu’nun açılışa katılmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Partililer, Erzurum Valisi Okay Memiş ve bazı AK Partili belediye başkanlarının “Davutoğlu katılacaksa biz törene katılmıyoruz” diyerek organizasyon komitesine “rest” çektiğini, ERKON yöneticilerinin de Ahmet Davutoğlu’nun törene katılmasını istemediklerini kendilerine bildirdiklerini öne sürdüler.

'HEMŞERİLERİMİZ SİZİN ADINIZA UTANMAK ZORUNDA DEĞİL'

ERKON yöneticileri ile partililer arasında tartışmalar yaşandı. Bazı partililerin “Erzurumlulara yakışmadı” tepkisine ERKON yöneticilerinin “Erzurum ile ilgisi yok. Valilik ve belediyenin yaptığı Erzurum’a genellenemez” karşılığını verdiler. Partililerin daha sonra araçlarına binip alandan uzaklaşmasının hemen ardından açılış törenine başlandı.

Twitter hesabından video yayınlayan İsa Mesih Şahin, "Ahmet Davutoğlu’nun programa gelmesini iktidar gücüyle engellediniz ama 'Erzurumluların gönlüne girmesini' nasıl engelleyeceksiniz? Erzurumlu hemşerilerimiz sizin adınıza utanmak zorunda değil" dedi.