Başbakanı Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Anlatsam Davutoğlu çok zor durumda kalır” açıklamasıyla ilgili “Neymiş o beni zorda bırakacak şey? Bildiğini söylesin. Tehdit ve şantajla siyaset yapılamayacağını onlara birer birer öğreteceğiz” dedi.

Başbakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Kayseri mitinginde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çankaya Köşkü’nde yaptıkları ikili görüşmeyle ilgili, “İçeride konuşulanları dışarıda anlatsam Davutoğlu çok zor durumda kalır” açıklamasıyla ilgili “Bildiğini söylesin” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

“Milletimizden sakladığımız bir şey olmaz, ne biliyorlarsa açıklasınlar. Biz onlara ‘gelin terör ile ilgili şu bilgileri paylaşalım’ diye devletin bürokratlarına gönderdik. Kendimiz görüşürken devletimizin istihbarat başkanına bilgi sundurdum.

“Zannettim ki karşımda devlet sorumluluğuna sahip bir lider var ama maalesef şimdi bize şantaj yapıyor, bilsin ki Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, bilsin ki bizim milletimizinden gizlimiz, saklımız yok.

“Kılıçdaroğlu ikili görüşmeyi siyaset malzemesi yaptı. Bundan sonra onunla oturup konuşurken, karşımda çıkar çıkmaz konuştuğum devlet meselelerini kendi günlük siyasetine alet edecek, bir şantaj siyasetçisi var gibi konuşacağım.

“Neymiş o beni zorda bırakacak şey? Bildiğini söylesin. Ne kadar ayıp bir tavır. Ne kadar yanlış bir tavır. Tehdit ve şantajla siyaset yapılamayacağını onlara birer birer öğreteceğiz. Eminim Cumhuriyet Halk Partisi kitlesi de bu tavırdan hicap duymuştur.

“Bir başbakanın, anamuhalefet partisi genel başkanı ile konuşmasından sonra böylesi bir tutumdan rahatsız olmuştur. Bu milletin en önemli özelliği ak ile karayı iyi ayırmasıdır. Buyurun millet meydanına, o meydan size ne olduğunuzu haykıracaktır. Biz siyasi muhataplarımıza güven duymak isteriz, onlarla devlet meselelerini paylaşmak isteriz. İnanın ben Kılıçdaroğlu’nu dinlerken, onu sevenler adına da hicap duydum.”

ANKARA KATLİAMI

“Ankara’daki olayda da her türlü tedbir alınmıştır, her türlü takibat ve soruşturma dikkatle yapılıyor. Bu çalışmaların sonuçları da yavaş yavaş ortaya çıkacak. Sorumluları mutlaka yakalayıp adalete teslim edeceğiz, bundan hiç şüpheniz olmasın.

“DEAŞ, PKK, DHKP-C, MLKP, alfabenin bütün harfleriyle üzerimize gelen o terör odaklarına ve onları bizim üzerimize salanlara söylüyorum, hepsinin hesabını sorup adalete teslim edeceğiz.

“Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasını istemeyen, büyümesini istemeyenler terör düğmesine basıyorlar. ‘Türkiye’nin iç meseleleriyle uğraşmaktan dışarıya bakmaya fırsatı olmasın’ diyenler teröre yatırım yapıyorlar, terörü destekliyorlar. Bu şer odaklarının kimler olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz ve siz onlardan hesap soracaksınız. 1 Kasım’da hesap soracak mısınız?”

ATAMALAR     

“İki müjde vereceğim Kayseri’den, o da sevgili engelli kardeşlerim yıl sonuna kadar, size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah.

“Bir müjde de emektar öğretmenlerimize, her yerde soruyorlar, ‘Yeni atama var mı, Sayın Başbakanım’ diye. Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat’a aktarıldı 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat’ta atayacağız, en az 20 bin, 30 bine kadar atama inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız”. (imc tv)