Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin "Cumhurbaşkanına hakaret" olduğu belirtildi.

Avukat Fulya Dağlı'nın Halk TV canlı yayınında verdiği bilgiye göre, polis sabah saatlerinde 16 yaşındaki iki lise öğrencisinin evine gitti.

Ailelerin çocukların okulda olduğunu belirtmesi üzerine polis, iki öğrenciyi öğrenim gördükleri lisede gözaltına alındı. Dağlı, iki öğrencinin Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldüğünü söyledi.

Dağlı, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Çocuklar bu sabah önce evlerine gidilerek gözaltına alınmaya çalışılıyor. Ancak okulda oldukları için aileleri bu yönde bilgi veriyor ve okullarından gözaltına alınıyorlar. İdare de gözaltı konusunda yardımcı oluyor. 8 Mart 2022'de Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları, 'Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor', 'Zıpla, zıpla, zıplamayan Tayyiptir' sloganları attıkları ve bunların da Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu oluşturduğu yönünde dosya mevcut şu an."

Savcılığın ya da hakimliğin herhangi bir gözaltı ya da tutuklama kararının bulunmadığını söyleyen Dağlı, "Yetişkinlere dahi ifadeye davet edilirken bu çocuklar hiçbir yasal şart karşılanmadan gözaltına alınması tamamen hukuka aykırı" diye konuştu.