CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP Doğu Masası Heyeti, Erzurum’da yeni üye törenine katıldı.

Otelde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. CHP’ye Erzurum’da 750 kişinin yeni üye olduğu öğrenildi.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanlığı’ndan istifa eden Serhat Can Eş de teşkilatı ile birlikte CHP’ye katıldı.

'ERZURUM’DA İŞLER İYİYE GİTMİYOR'

Törende konuşan Salıcı, “Erzurum geçmişte daha büyük bir şehirdi. Türkiye siyasetindeki etkisi daha fazlaydı. Erzurum gün geçtikte ekonomik büyüklük anlamında azalmalar yaşıyor. Bizim önümüzdeki dönem Erzurum’a hak ettiği değeri verecek bir siyaset izlememiz gerekiyor” dedi.

Salıcı, Erzurum’un ekonomideki büyümeden hak ettiği değeri alamadığını kaydederek, “Sizler uzun zaman AK Parti'yi çok yüksek oranlarda desteklediniz. Erzurum’da işler iyiye gitmiyor. Erzurum’un nüfusu azalıyor. Gençlerimiz Erzurum’un dışına iş bulabilmek için, kendi hayatlarını devam ettirebilmek için göçüyorlar" diye konuştu.

'CUMHUR İTTİFAKI’NIN KULAĞI ÇEKİLMELİ'

Salıcı, AKP’nin “Erzurumlular nasılsa bize oy verir” diye düşünerek, Erzurum’a yeterli katkıyı yapmadığını dile getirerek, “Erzurum’a ciddi bir kaktı sunmuyor. Erzurum’un büyümesi için anlaşılan Cumhur İttifakı’nın kulağını biraz çekmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'KIRMIZI KART GÖSTERMEK VATANDAŞIN HAKKIDIR'

AKP’li vekillerin Erzurumluların sorununu dinlemediğini kaydeden Salıcı, “Seçim zamanı gelirler, bizim partimize oy verin. Ne diyeceksin o zaman, oy verecek misin Erzurumlu. Seçimden seçime gelen siyasetçiye kırmızı kart göstermek vatandaşın hakkıdır” dedi.

Salıcı, yurttaşların ödediği verginin beşli çeteye ve zenginlere aktarıldığını ifade ederek, “Erzurum fakirleşiyor, yoksullaşıyor ama Türkiye’de bazılarının işleri çok iyi gidiyor. Mesela beşli çeteden biriysen işler tıkırında. Pandemi döneminde beş tane maske dağıtamayan iktidar senin paranı tıkır tıkır ödüyor. Sadece onlar mı? Kur korumalı mevduata geçtik, mevduatı dolara endekslediler. Diyorlar ki ‘Sen daha çok para kazanacaksın” diye konuştu.

'TAYYİP BEY'İ EMEKLİ EDECEĞİZ'

Salıcı, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun da adının karıştığı rüşvet iddiasını işaret ederek, şunları söyledi:

“İki tane hayat yaşanıyor. Biri sarayın hayatı. Birisi sokakta bizim yaşadığımız hayatı. Saraydaki hayatta her şey tıkırında. İş köylünün, emekçinin, işçinin hayatına gelince orada işler iyi değil. Bu düzen değişecek. Bu düzenin değişmesi için sizin sandıkta bu işe müdahale etmeniz lazım. Tayyip Bey çok çalıştı. 20 sene boyunca ülkeyi yönetti. Koşturuyor ama artık emeklilik vakti geldi. Tayyip Bey'i emekli edeceğiz arkadaşlar. Tayyip Bey'i emekli edeceğiz, sizlerin de rızanız olursa Erzurum’daki AK Parti milletvekillerini de emekli edeceğiz. Gördüğüm kadarıyla bazıları aile meseleleriyle çok meşgul. Vatandaşa ayıracak vakitleri yok. Onları da emekli edeceğiz.”