CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen imzalı, Man Adası’nda kurulan BUMERZ adlı şirketin 2009 tarihli belgesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları üzerine dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AKP Hükümeti’nden Man Adası belgeleri konusunda yanıt istedikleri dile getirmişti. AKP’nin Man Adası belgelerini konuşmak istemediğini dile getiren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen imzalı, Man Adası’nda kurulan BUMERZ adlı şirketin 2009 tarihli belgesini basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştı. 

Toplantıda, bu belgeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da göndereceklerini söyleyen Özel, şunları dile getirmişti: 

“Bu belge Man Adasında BUMERZ Limited'in hangi tarihte kurulduğunu ve kurucu olarak da Ziya İlgen’in bizim eniştenin imzasını bulunduruyor. Çok basit bir şey yapacak Süleyman Soylu bu belgeyi Man Devleti'nden internet sitesine girip abonelik ödeyerek edinebilir.

Bu elimizdeki Ziya İlgen ve imzasını hem Jandarmadan hem dünya kriminal labratuvarlarından akredite kuruluşlarla çalışıp bu imzasının sahte olduğunu ispatlasın. Bu belgenin sahte olduğunu ispatlasın. Mühürlü Ziya enişte imzalı. Bu şirket adı Bumerz'dir, Bumerz Burak, Mustafa Erdoğan ve Ziya enişte… Bu şirket Belwey Limidet Şirketi tarafından hisseleri alınacak sonra da o konuştuğumuz büyük paralar gelip arada pay edilecektir. Şirket Man Adasında. Sahibi Ziya enişte. Süleyman Soylu Man Adasındaki şirketi ispat edeceksiniz diyor. Belge burada. Daha belge çok istediği zaman istediği kadar dağıtacağız.” 

Özel, kamuoyuyla paylaştığı söz konusu belgeyi bugün Soylu’ya da yolladı. 

Özel’in Twitter hesabında “Süleyman Soylu sordu, dün açıkladım, bugün makamına resmî yazı ekinde yolluyorum. Man Adası’nda Erdoğan’ın Ziya Eniştesi imzalı mühürlü BUMERZ şirketinin resmî belgesi” ifadeleriyle paylaştığı belgeyle birlikte, kaleme aldığı metin de paylaştı. 

Sözkonusu metinde şu ifadeler yer aldı:

“16 Aralık 2017 Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İçişleri Bakanlığı Bütçesinin görüşmeleri sırasında yaptığını konuşmada, “Bakın, bir gün dahi siyaset yapmasam, Türkiye de bilsin bunu, namusum ve şerefim üzerine söylüyorum bu işin peşini ben ve arkadaşlarım da bırakmayacağız. Bu Man Adası’nı ispat edeceksiniz, Genel Başkanınız ispat edecek” şeklinde bir beyanınız olmuştur.

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım 11 Aralık 2017 tarihinde yaptığı 2018 Yılı Bütçe Konuşmasında “Man Adasında bu insanların hiçbirinin şirketi yok.” İfadesini kullanmış. “Orada isimleri zikredilen Sayın Cumhurbaşkanının hiçbirinin bir şirketi yok.” Şeklinde bir beyanda bulunmuştur.

Konuyla ilgili dün basınla ve kamuoyuyla paylaştığımız;  Man Adası Devletinin https://services.gov.im/ sitesinde de erişebileceğiniz, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen imzalı, Man Adası’nda kurulan BUMERZ adlı şirketin 2009 tarihli belgeyi ekte bilginize sunarım. Saygılarımla.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı