CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Aralık 2014’te 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmasından bir kesiti sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Erdoğan'dan esinlenen Mahir Ünal, Türkçe’ye ve Cumhuriyet devrimlerine dil uzatmanın bedelini affını isteyerek ödedi.

Erdoğan ‘Bir gece yattık sabah kalktık o dil yok. Türkçe’nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız’ demişti. Erdoğan'ın affını Devlet Bahçeli mi isteyecek” dedi.

Erdoğan ‘Bir gece yattık sabah kalktık o dil yok. Türkçe’nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız’ demişti.

Kaya'nın paylaştığı videoda Erdoğan'ın "“Bizim son derece zengin bilim yapmaya, bilim üretmeye son derece müsait dilimiz varken bir gece yattık. Sabah kalktık, baktık o dil yok. Son derece elverişli olan dil yapısı adeta törpülendi. İşte şu anda Türkçe’nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca kelime ve kavramlara başvuracaksınız ya da İngilizce, Almanca, Fransızca kelime ve kavramlara başvuracaksınız. Bu sorunların hepsini aşmak zorundayız” ifadeleri yer aldı.

Kaya, Erdoğan’ın yıllar önceki sözlerine hitaben Mahir Ünal’ın istifasını hatırlatarak sosyal medya hesabından “Erdoğan'dan esinlenen Mahir Ünal, Türkçe’ye ve Cumhuriyet devrimlerine dil uzatmanın bedelini affını isteyerek ödedi. Erdoğan ‘Bir gece yattık sabah kalktık o dil yok. Türkçe’nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız” açıklamasını yaptı.