CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, katıldığı bir programda Azerbaycan ile Ermenistan arasında tırmanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin gelişmeler karşısındaki tutumu hakkında konuşan Çeviköz, “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor” dedi.

AKP'Lİ BÜLENT TURAN'DAN CHP'Lİ ÇEVİKÖZ'E TEPKİ: CHP ERMENİSTAN PARTİSİ Mİ OLDU?

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'li Çeviköz'e tepki göstererek "CHP, Ermenistan partisi oldu da bizim mi haberimiz yok? CHP'li yöneticilere soruyoruz; bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Azerbaycan'ın yanında olmayacaksa ne zaman olacak?" ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN SEFERBERLİK VE SIKIYÖNETİM İLAN ETTİ

Öte yandan, Ermenistan Başbakanı, Azerbaycan ile çatışmaların yeniden başlaması üzerine ülkede sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.

Facebook hesabından açıklama yapan Paşinyan, "Değerli vatandaşlar, şu anda Ermenistan hükümetinin kararıyla sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan edildi. Seferberlik kapsamındaki herkesi askerlik şubelerine başvurmaya çağırıyorum" dedi.

AZERBAYCAN ‘SAVAŞ HALİ’ İLAN ETTİ

Azerbaycan Milli Meclisi, bu sabah saatlerinde Ermenistan ordusu ile girilen çatışmadan etkilenen şehir ve bölgelerde savaş hali ilan etti. Söz konusu durumun 24 saatlik olduğu duyuruldu.