CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kayseri’deki bombalı saldırının ardından HDP binalarına yapılan saldırılar için, “Meşru bir partinin binalarına saldırmak, bu ülkede toplumsal barışımızın altına dinamit koymaktır” dedi.

Kayseri’de 17 Aralık günü komando tugayından çarşı iznine çıkan er ve erbaşların bulunduğu otobüse bombalı araçla düzenlenen saldırıda 14 asker yaşamını yitirmiş, 56 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı kınayan HDP’nin Kayseri il binası, kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğramış, ateşe verilmişti. Ofisteki tüm eşyalar da camdan aşağı atılmış, tabela sökülmüştü. Aynı kentte EMEP ve DİSK binasının yanısıra CHP mensuplarına da saldırılmıştı.

İstanbul’da da HDP’nin birçok ilçe binası saldırıya uğramış, Beylikdüzü’ndeki binada patlama meydana gelmişti. Kocaeli’de de parti binasına ateş açılmıştı. Geçen hafta da HDP’nin genel merkezine silahlı saldırı düzenlenmişti.

TERÖRLE MÜCADELE BAŞKA BİR ŞEY" 

HDP binalarına yönelik saldırıların ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyen Tekin, hükümeti konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırdı.

Tekin şöyle konuştu: “Anayasal çerçevede kurulmuş bir siyasi partinin, meşru bir partinin binalarına saldırmak, bu ülkede toplumsal barışımızın altına dinamit koymak demektir. Terörle mücadele başka bir şeydir ama meşru siyasi partilere saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Daha bu saate kadar siyasi irade herhangi bir açıklama yapmış değildir. Umut ederim ki bundan sonra böyle saldırılarla karşı karşıya kalmayız.” 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıları kınamış, “Binaların kundaklanmalarını doğru ve makul göremeyiz” demişti.