CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin oluşturduğu heyetin Adalet Bakanlığı'nda Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin dosyaları incelemesi sırasında usül hataları bulduklarını açıkladı.

Özel, 8 sayfalık bir raporun hazırlandığını ve bu raporun Kılıçdaroğlu ile İnce'ye sunulduğunu kaydetti.

Gülen'in iadesine ilişkin ABD'ye gönderilen dosyalarla ilgili yaptıkları incelemeler sonucu hataların olduğunu belirtti.

Kandil operasyonuna yönelik açıklamalara değinen Özel, “16 senede yapmadıkları operasyonu, 16 günde yapıyorlarsa askeri siyasete alet etmektir” dedi.

Seçimin ikinci tura kalacağını söyleyen Özel, “Muharrem İnce ivme yakaladı gidiyor. Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den kopuş var. İlk turda seçimi kazanabilecek bir Erdoğan yok. İkinci turda da bu umudu aşağı çekecek bir durum var. Bugün CHP'nin tek adamla ilgili ortaya koyduğu bütün endişeleri şimdi onlar dillendiriyor” ifadelerini kullandı.

NTV'de katıldığı canlı yayında Özel, şunları söyledi:

"Sayın İnce'nin açıklaması son derece ciddi olmasaydı devletin başından, AKP'nin bütün kurmayları tarafından önü kesilmeye çalışmazdı. İnce bana gelen duyum bu yöndedir dedi. İlk tepki dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. İkinci tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Canlı yayında her şeyi açıklayacağını söyledi. Biz 10 gün süreyle talebimizi tekrarladık.

Heyetimiz Muharrem İnce'nin kaygılarını doğrular nitelikte bulgular buldu. Heyetimiz sekiz sayfalık bir rapor hazırladı Sayın Genel Başkan'a ve Muharrem İnce'ye sunuldu. Usül hataları bulundu. Bu hatalar giderilmeli."

Uzun süredir gündemi belirleyen bir parti ve genel başkan konuşuluyordu. Bu sefer bizim gündemimizin peşine takılmış, bize cevap veren ana eksenini CHP'nin oluşturduğu bir kampanya bize çok iyi geldi.

'MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU SAĞLADIĞIMIZI GÖRÜYORUM'

25'inde Muharrem İnce'nin kazandığı seçim sonrasında İMKB'nin değer kazanacağını, doların düşeceğini, faizin düşeceğini görüyorum. Meclis çoğunluğunu sağladığımızı görüyorum. Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın olduğunu görüyorum. Biz bir tek adam rejimini 24'ünde durdurabiliriz ama milletin adayı İnce'yi o göreve getirmenin tarihi 8 Temmuz olabilir. 8 Temmuz'da herkes sandık başında olmalı.

'İLK TURDA SEÇİMİ KAZANABİLECEK ERDOĞAN YOK'

Muharrem İnce ivme yakaladı gidiyor. Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den kopuş var. İlk turda seçimi kazanabilecek bir Erdoğan yok. İkinci turda da bu umudu aşağı çekecek bir durum var. Bugün CHP'nin tek adamla ilgili ortaya koyduğu bütün endişeleri şimdi onlar dillendiriyor.

'KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞTÜLER'

Millet İttifakı 300'ü geçecek, mesele 400'ü aşabilecek miyiz? 400'ü geçerse anayasa değişir. AK Parti ile MHP'nin 250'nin altında kalacağı görülüyor. İlk turda bu olduğunda ikinci turda millet meclis çoğunluğuyla uyumlu çalışacak Muharrem İnce'ye oy verecek. Adalet ve Kalkınma Partisi kendi kazdıkları kuyuya düşmüştür. Milletimiz kaosa oy vermez. Bu sistemi de kendileri çıkardılar. Bu sistemi Türkiye'ye dayatan AK Parti ve MHP oldu. Bir partili cumhurbaşkanının ülkeyi götüremediği ortada. Dış koşullar bir etkiliyorsa tek adam rejimi dört etkiliyor.

'İNCE, DOLAR VE EURO'YU DA DÜŞÜRECEK'

Muharrem İnce cumhurbaşkanı seçildiğinde, 80 milyonu kucakladığı iklim euro'yu da doları da düşürecek. Anayasa değişikliğinde Millet İttifakı'na en büyük desteği AK Parti milletvekilleri verecek.

KANDİL'E OLASI OPERASYON

16 senede yapmadıkları operasyonu, 16 günde yapıyorlarsa askeri siyasete alet etmektir.

BEDELLİ VE AF AÇIKLAMALARI: OY İÇİN UMUT VERİYORLAR

Meclis kapalı, kapalı fırından nasıl ekmek çıkmazsa şu anda meclisten af çıkmaz. Bedelli askerlik de AKP'nin istismar konusu. Erdoğan, "Afrin varken Fırat Kalkanı varken bedelli şehitlerimize saygısızlık" dedi. Bu saygısızlığı şimdi onlar dile getiriyor. Oy için bedelli bekleyen gençlerimize umut veriyor. Ov devşirmek için af ve bedelli olmaz ama 24'ünden sonra kapı her türlü mağdur gruba açık.