Başbakan Erdoğan ve Ak Parti’nin gayri resmi yayın organı Star gazetesinin dünkü iddiasına göre CHP ile BDP arasında sürpriz bir buluşma gerçekleşti. Haber bugünkü Takvim Gazetesi’nde de yer aldı.

İddiaya göre BDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Türk ile Ağrı Belediye Başkanı Adayı Sırrı Sakık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

Görüşmenin konusunun ise seçim ittifakı olduğu, buna göre CHP'nin doğuda BDP'yi, BDP'nin ise özellikle sahil illerinde CHP'yi destekleyeceği iddia edildi.

SIRRI SAKIK YALANLADI

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Takvim Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan "CHP-BDP ittifakı" başlıklı haberde ileri sürülen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Salı günkü Meclis grup toplantısı sonrası TBMM koridorunda tesadüfen karşılaşmamız üzerine Sayın Kılıçdaroğlu, nezaket göstererek beni ve Sayın Ahmet Türk'ü çay içmeye davet etmiştir. Bizim de bu davete icap etmemiz üzerine nezaketen gerçekleşen kişisel bir görüşme olmuştur. Bunun dışında herhangi bir siyasi anlam biçilmesi doğru değildir. Seçim ittifakı dahil hiç bir siyasi gündem konuşulmamıştır.