Barış İçin Akademisyenleri İnsiyatifi’nin "Bu suça ortak olmayacağız" başlığı altında toplanan imzalara destek verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilen Noam Chomsky, bu tartışmayla ilgili Erdoğan’a ilk kez doğrudan yanıt verdi.

Al Jazzera’ye konuşan Chomsky, “Erdoğan hiç şüphe yok ki Kürtlere saldırıyor, sonu gelmeyen, baskıcı tedbirler uyguluyor. Siz adına ne derseniz deyin… Ben katil derim… Tabii ki bir katil… Son derece otoriter bir rejim söz konusu… 1990’ların korkunç politikalarını yeniden oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Chomsky, gazetecinin Erdoğan’ın, mücadele ettiği grupları ‘terörist‘ ve ‘cani‘ diye nitelediğini hatırlatması üzerine, “(Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad da muhaliflerinden bahsederken aynı şeyleri söylüyor” diye yanıtladı.

Chomsky’nin PKK konusundaki pozisyonu, Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasındaki gerilim hakkındaki değerlendirmesinin de yer aldığı söyleşinin ilk bölümü bu akşam TSİ 21:30’da Al Jazzera’de yayınlanacak. İkinci bölüm ise 29 Ocak’ta yine aynı saatte gösterilecek.