İstanbul Kent Savunması ile Validebağ Gönülleri öncülüğünde binlerce kişi AKP’nin 'kent yağma politikasına dur’ dedi.

Validebağ Korusu’nda yapılan cami inşaatına ilişkin İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nin “hukuka aykırı olduğu” gerekçesiyle verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşı binler sokağa çıktı.

Direniş nöbetinin sürdüğü Validebağ Korusu’na yürüyen binlerce kişi, hep bir ağızdan Velidebağ Korusu’nu yaşatacakları mesajını verdi. 

İstanbul Kent Savunması ile Validebağ Gönülleri adına konuşan Seda Elhan, 12 gündür yağmur, soğuk demeden Validebağ Korusu’nun yanı başındaki yeşil alanı hep birlikte savunduklarını söyledi.

“Yağmacılar Validebağ’a göz diktiler, önce korunun çevresinde bulunan alanlardaki ağaçları katlettiler, sonra koruyu katledecek ‘çılgın projeleri’ gizli gizli piyasaya sürdüler” diyen Elhan, ancak tüm bu kuşatmalara karşı hep birlikte direndiklerini ifade etti.

“Bu ülkeyi, bu kentin yöneten beton kafalarına, bu kentin belediye başkanına ve valisine Üsküdarlı Pinokyo’suna soruyoruz, Bu kapkaç diktatörlüğün başı, hakkında onlarca yürütmeyi durdurma kararı verilmişken inşa edilen kaçak bir binaya kendisi yerleşmişken, siz hangi hukuktan bahsediyorsunuz” diye soran Elhan, yağmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Elhan İstanbul Kent Savunması ve Validebağ Gönülleri olarak yarın Kent Meclisinde saat 16.00’da toplantı yapacaklarını duyurdu.