Maçka Demokrasi Parkı’nın güneyinden geçerek Ortaköy Vadisi’ne ulaşacak Dolmabahçe-Levazım Karayolu tünelinin güzergahı değiştirildi. Tünel hattı kuzeye kaydırılarak parkın altından geçirildi.
İlk proje Maçka Parkı’nda yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle çevreciler tarafından protesto edilmişti.

TÜNEL PARKIN ALTINDAN GEÇİRİLDİ

Maçka Demokrasi Parkı’nın bir kısmının kapatılması ile birinci etabına başlanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi’nin imar planında değişiklik yapıldı. 13 Mayıs 2016 tarihinde İBB tarafından onaylanan proje, belediye meclisinin gündemine geldi.

Mecliste yeniden tartışma yaratan rapora göre, güzergah kuzeye kaydırılarak tünel Maçka Parkı’nın altından geçirildi. Plan notlarına, park sınırlarının korunacağına yönelik ifade de eklendi.

‘199 AĞACI TAŞIYACAĞIZ’

Proje hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, “Ne Maçka Parkı’nda, ne ortadaki refüjde, ne de oradaki yeşil alanda en ufak bir küçülme söz konusu değil. Yaklaşık 199 ağacı taşıyacağız. Bunların tümü de yerlerine konulacak” dedi.

ÇÖZÜM OLMAYACAK’

CHP adına söz alan Yunus Can, revize edilen plana da olumsuz yönde oy kullanmalarını söyledi. İstanbul’daki trafik sorununun plansız yatırımlarla çözülemeyeceğini belirten Can, “Lastik tekerlekli araçların geçişini ve yoğunluğunu arttıracak her türlü özel taşımacılığa karşıyız. Bu tür yüksek maliyetli yatırımlar İstanbul’u halihazırda sıkıntıya düşürecek. Çözüm olmayacak beyhude bir yatırımdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, rapor oyçokluğu ile kabul edildi.