Yeşil Yol Projesi'ne tepki gösteren çevreciler ve köylüler, Rize Valiliği önünde eylem yaparak Vali Ersin Yazıcı'ya tepki gösterdi.

Eylemlerin sembol ismi olan ve 'Havva Ana' olarak tanınan Rabiye Bekar, "Yaylamızın sahibi biziz. Askeri biziz, komutanı biziz, hakimi biziz, hükümeti biziz. Vali yaylamızdan jandarmayı çeksin. Vali bizden korkmasın, gelsin bizimle horon oynasın" dedi.

Rize Valiliği önünde toplanan Fırtına İnisiyatifi üyeleri ve projeye karşı çıkan Çamlıhemşin halkı, Samistal Yaylası'nda jandarma eşliğinde sürdürülen Yeşil Yol çalışmalarına ve Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya tepki gösterdi.

Burada, "Yeşil Yol'a dur de" şeklinde sloganlar atan grup, daha sonra tulum eşliğinde horon tepti. Yeşil Yol eylemlerinde sembol isim olan ve yörede 'Havva Ana' olarak bilinen Rabiye Bekar da giydiği yöreye özgü kıyafetlerle alana gelerek gruba destek verdi.

"Havva Ana" olarak bilinen Rabiye Bekar şöyle konuştu: "Vali'den rica ediyoruz jandarmayı yaylamızdan çeksin. O iş makinelerini yaylamızdan indirsin. Jandarma oraya geldi hepsi bizim evlatlarımızdır. Biz onlara zarar vermeyiz ve zarar görmekte istemeyiz. Gelsin Vali bizimle konuşşun. Biz kötü insanlar değiliz. Kimse yaylamızı katledemez. Yaylamızın sahibi biziz. Askeri biziz, komutanı biziz, hakimi biziz, hükümeti biziz. Vali bizim sayemizde buradadır. Biz olmasaydık Rize Valisi burada olamazdı. Biz ayağına kadar geldik. O da çıksın bizimle horon oynasın. Korkmasın bizden biz kötü insanlar değiliz" şeklinde konuştu.